Nieuws

Terugblik 9/10 november 2013

MAASSLUIS- Afgelopen weekend een aantal goede uitslagen en ook goede voorspellingen. Een terugblik volgt hieronder!

Heren 1 wist bij een wedstrijd welke laat begon, namelijk pas om 21.45 uur een overwinning uit het vuur te slepen. Tot een aantal seconde voor het eind dat Leiden de buit binnen te hebben. Echter door een onzelfzuchtige Stefan Kraaijeveld die in plaats van voor eigen glorie te gaan de bal afspeelde naar Rik vd Vaart welke vervolgens door een fout mee vrij worpen kreeg en beide vrije worpen wist te benutten wonnen de heren deze wedstrijd met 1 punt! Ik voorspelde een winst met 6 punten.

Heren 2 ging lange tijd mee met Almere. Helaas blijk de door mij voorspelde stunt uit en werd het verschil op het eind toch nog wat groter.

Heren 3 had ik een verlies partij gegeven. Ik was echter in deze voorspelling even vergeten dat ik zelf mee zou spelen en dat Hans van der Voort zijn speciale schuttersschoenen aan zou doen. Deze combinatie bleek teveel te zijn voor de tegenstander BOB. De Eagles heren namen de winst mee naar Maassluis en wonnen deze pot met +8!

Heren 4 kon de goede vorm van de week ervoor helaas niet vasthouden. Ik was optimistisch in mijn voorspelling en ging uit van een overwinning. Helaas bleek Binnenland te sterk wat resulteerde in een verlies voor de Eagles met 16 punten.

Heren 5 mocht dit weekend 2 keer aantreden. Zaterdag thuis was er alle kans op een overwinning met een ontketende Floris Derksen. Helaas wist Tim Doesburg de assist van Steffan niet op waarde te schatten waardoor de heren verloren met de kleinst mogelijke marge. Dat dit beter was dan mijn voorspelling is een hele hele hele schrale troost. Dat de zondag de zaterdag niet was weet Floris nu ook. Met 5 man in een achteraf zaal in Leiden zonder publiek wisten de heren niet te stunten. Teveel vrije worpen en lay-ups werden gemist en daardoor was het verlies met -12 niet te voorkomen.

Dames 1 had een ritje naar Katwijk om tegen Grasshoppers te spelen. Net als Binnenland is dit team een maatje te groot voor onze dames, iets wat overigens totaal geen schande is! Een lastige tegenstander waarbij de dames voor rust helaas weinig tegen in te brengen hadden. Gelukkig was het 2e deel van de wedstrijd van de Eagles kant een stuk beter. Desalniettemin werd de wedstrijd ruim verloren. Ik zat met mijn voorspelling van -50 goed!

Dames 2 liet gelukkig zien dat zij in principe van elke tegenstander in de poule kunnen winnen als het allemaal beetje mee zit. Onder leiding van coach Elko van Oosten wisten de dames Cady te verslaan. Een tegenstander met een mix van jonge en oudere spelers. De wedstrijd was tot het eind aan toe spannend maar uiteindelijk viel deze positief uit voor onze dames. Mijn -10 werd een +5!!!

JU18-1 had een thuiswedstrijd tegen het eveneens nog puntloze Springers. Alles op alles moest dan ook gezet worden om de punten in Maassluis te houden en af te komen van die hatelijke 0 punten! Een goed 1e kwart, hard werken in de verdediging en enthousiaste aanvallen zorgden voor een ruime voorsprong in de rust. Na de rust werd spel wat slordiger maar de inzet groot. Een eerste zege in deze competitie werd dan ook niet meer uit handen gegeven en de winst bleef uiteindelijk met 55-30 in Maassluis!

JU18-2 moest aantreden tegen Cady’73, een team waar nog niet tegen gespeeld was en welke 1 plaats boven het eagles team stond in de stand van deze poule. Al vaak in mijn voorspellingen heb ik aangegeven dat in de poule van U18-2 het scoren van meer dan 40 punten vaak al genoeg is voor een goed resultaat. Helaas is het team niet altijd compleet waardoor er soms wordt aangetreden zonder de meer ervaren spelers van dit team. Echter in deze thuiswedstrijd lieten de jongens zien dat indien compleet zij prima in staat zijn een goede pot basketball neer te zetten! Dit bleek dan ook uit de uitslag tegen Cady. Een eerste overwinning voor dit team en ook nog eens een ruime! 47-28 en meer dan terecht zat het team na afloop dan ook aan de bar na te genieten!

MU16 moest tegen Orca’s. In mijn voorspelling had ik al aangegeven dat dit team wat hoger ingeschat moet worden dan onze meiden. Zoals vaker dit seizoen gaven de meiden tot aan de rust goed tegenstand, maar liep de tegenstander na de rust helaas wat verder uit. Uiteindelijk werd de marge met -35 iets groter dan mijn -12 die ik bedacht had.

JU16 had een thuiswedstrijd om de hoek, namelijk tegen Juventus in Schiedam. Invalcoach Michiel Wildeman had zelf al aangegeven een winst te verwachten van +20 punten. Dat de jongens met deze druk overweg konden lieten ze tijdens de wedstrijd zien! Zo werd het uiteindelijk zelfs geen +20 maar zelfs een overwinning met 31 punten!

JU14 richt zich al op de 2e helft van het seizoen waarin zij hopelijk in een leuke poule terecht komen met tegenstanders van het zelfde niveau. In Schiedam tegen Juventus lieten de jongens zeker zien vooruit te gaan en werd er de gehele wedstrijd lang goed met elkaar samengespeeld!

U12-1 heeft beetje hetzelfde als JU14 alleen hoopt dit team op wat meer tegenstand tijdens de 2e helft van het seizoen. Alleen DAS is een tegenstander die lastig is en waarvan thuis verloren werd. Tegen Springers dit weekend kwam dit team dan ook weer tot een ruime winst van 34 punten. 14 punten meer dan mijn voorspelling.

U12-2 begon helaas slecht aan de wedstrijd en kwam moeilijk aan scoren toe. Een gesprek van de coach in de rust met het team zorgde er wel voor dat de 2e helft een stuk beter was en het team liet zien zeker wel goed samen te kunnen spelen en te verdedigen. Het verlies met -24 was helaas ruim.

De voorspellingen voor aankomend weekend volgen later vanavond!