Meisjes Under 16 van de nul af

meisjesunder16MAASSLUIS – Eén van beide ploegen ging vandaag de eerste overwinning boeken. Bij de combinatieploeg van Westland Stars en Green Eagles was Leila vd Beek afwezig.

Leiden opende de score voor de bezoekers waarna de thuisploeg een 7- 4 voorsprong nam. Leiden bleef in rommelig 1e kwart bij tot 12-11. Anysa  Moelker scoorde 6 punten op rij door sterk te rebounden en na het 1e kwart was er een 19-11 voorsprong voor de “Green Stars” .

In de eerste 5 minuten van het 2e deel werd er weinig gescoord. De thuisploeg wijzigde de verdediging en dit werkte goed tot 24-15. In de laatste 3 minuten ontpopte 1 van de Leiden speelsters zich tot een goed schutter en van afstand werd het verschil dicht geschoten. De anticlimax voor de thuisploeg kwam in de laatste 3 seconden voor rust met nog slechts 1 punt voorsprong (29-28). Leiden nam een time out om het laatste balbezit te verzilveren. De Stars spraken en straffe verdediging af maar juist de schutter van Leiden werd vrijgelaten. Ruststand 29-30 in het voordeel van BS Leiden.

Ontgoocheling in de kleedkamer omdat een voorsprong van 9 punten knullig was weggegeven en een boze coach.

Na 2 puntloze minuten in de 2e helft was het Lotte Vreugdenhil die de Stars weer op voorsprong bracht. De verdediging bleef het 3e kwart goed gesloten bij de thuisploeg. Gabriëla Uitterlinden schakelde de Leidse schutter goed uit en deze kwam totaal niet meer tot scoren. De 14 punten van de “Green Stars” werden in dit kwart allemaal gemaakt door Lotte Vreugdenhil en Eva Kerkhoven en bij het ingaan van de laatste 10 minuten was er weer een voorsprong van 7 punten (43-36).

De verdediging van de smithalbewoners bleef in het laatste kwart lang goed functioneren. Gabriëla Uitterlinden scoorde de eerste 7 punten en met nog 3 minuten op de klok was er een geruststellende 50-42 stand. De eerste overwinning kon de thuisploeg eigenlijk niet meer ontgaan. Zeker niet toen er in de 8e minuut ook niet werd gescoord en Maassluizers de bal mochten innemen op de aanvalshelft na een time out met nog 1 minuut en 52 seconden te gaan. Rustig spel en lange aanvallen waren afgesproken. Waarom is misschien door een ervaren psycholoog te verklaren. In ieder geval niet door coach Brugman die zijn meiden razendsnel de weg naar de basket zag zoeken waarbij de bal telkens werd verloren. BS Leiden pakte haar laatste kans en scoorde punt na punt. Met nog 20 seconden op de schotklok werd de 52-50 bijgeschreven op het wedstrijdformulier en nam de thuisploeg haar laatste time out om de bal in ieder geval op de aanvalshelft te mogen innemen. Bibberend namen de groenhemden plaats voor de out of bounds.  Manon Brouwer kreeg de bal en werd op de vrije worplijn gezet dmv een persoonlijke fout. De eerste vrije worp ging mis en de 2e raak (53-50). Leiden nam geen time out en voor de bezoekers was de weg naar een goede driepunter te ver weg. Vreugde bij de Green Stars maar er moet nog veel gebeuren op de trainingen.

Anysa Moelker en Gabriëla Uitterlinden scoorden beide 12 punten, Eva Kerkhoven kwam tot 11.

Volgende week de verre uitwedstrijd tegen Landstede in Zwolle.