Goed ontbijt helpt Heren 5

1451562_446918028752533_2135242865_nOEGSTGEEST – De dag begon afgelopen zaterdag om 10 uur met een groepsontbijt in het clubhuis. Prima verzorgd door teamlid Tim Doesburg. Met volle buiken werd vervolgens met maar 6 spelers vertrokken naar Oegstgeest omdat enkele spelers na het ontbijt op weg gingen voor andere verenigingstaken zoals fluiten en coachen bij andere wedstrijden.

Bij aankomst in Oegstgeest bleek er gespeeld te moeten worden op een centercourt met maximale afmetingen. De thuisploeg verscheen met 11 spelers. De Eagles posteerden een goed sluitende zoneverdediging en probeerden met de jongere spelers de fastbreak te lopen wat enkele malen goed lukte. Beide teams hadden moeite om hun setplay-aanvallen te verzilveren en veel werd er niet gescoord. Na het 1e kwart (11-14) werd het 2e kwart afgesloten met 12-11. Ruststand 23-25

Na de pauze liepen de bezoekers snel weg tot een 26-36 voorsprong. De Eagleszone zat potdicht tot in de laatste minuut van het 3e kwart. Twee slordigheden in de laatste fase betekende echter 2 tegenscores waarvan 1 met bonus en de laatste periode begon bij 31-36.

Met nog  iets meer dan 1 minuut op de klok in het laatste kwart probeerde de E aglesploeg  een lange aanval te spelen om zo een 4 punten voorsprong in veilige haven te brengen. Toch werd balverlies afgestraft met de enige driepunter uit  de 2e helft van de thuisploeg door de man met de toepasselijke naam “Dreier”. Na een time out mochten de Green Eagles de bal vervolgens innemen op de aanvalshelft. De klok werd snel gestopt na innamen met een fout en ook na de 2e inbounds werd weer snel een fout gemaakt. Kees Brugman moest nu naar de vrije worplijn waar de eerste vrije worp werd verzilverd. Omdat de 2e poging werd gemist kon Oegstgeest geen time out nemen om afspraken te maken over de laatste aanval. De Maassluise zone werd vervolgens “groot” gespeeld om een driepunter te voorkomen. Toch werd het schot genomen maar gelukkig door de totaal verkeerde persoon uit het oogpunt van de thuisploeg. Na de verdedigingsrebound klonk snel het eindsignaal en gingen de punten mee naar Maassluis.

Na een sportieve wedstrijd toonde de Oegstgeest aanvoerder zich na afloop toch nog een een slechte verliezer door de Eagles geen extra kopie van het wedstrijdformulier mee te geven voor het schrijven van een verslag.   De tussenstanden in bovenstaand verslag kunnen dus iets afwijken maar de eindstand is correct. 40-42 !