Hans van der Voort wederom topscorer

MAASSLUIS – Tegen hekkensluiter Rowic  begon heren 3 zoals een kampioenskandidaat betaamd. Veel druk naar de basket werd door de scheidsrechters  Jordans en Keijzer telkens terecht bestraft met vrije worpen. Twaalf vrije worpen en 6 punten uit het veld brachten een 18-11 voorsprong op het scorebord.

In de 2e periode werd er veel doorgewisseld aan beide kanten en dit werkte enigszins stagnerend op de scores. Zeker de bezoekers konden dit kwart, na een sterk begin (18-16) de basket niet meer vinden getuige de 27-16 ruststand.

Na de pauze was de stand plotseling 27-20 (een constatering die pas na afloop werd gedaan. De jurytafel had de gasten spontaan 4 punten cadeau gedaan). De Eagles waren overigens in de 2e helft niet meer te stoppen. Elko v Oosten was een plaag voor de Dordtse verdediging en Ruben Kraaijeveld kwam regelmatig op de vrije worplijn. Na een maximale voorsprong van 55-31 lieten de Eagles de laatste 6 punten van het 3e kwart aan Rowic zodat de laatste 10 minuten begonnen met een 55-37 stand.

Het laatste kwart was nog slechts een formaliteit. De pressing verdediging van Rowic werd geroutineerd uitgespeeld door de Green Eagles formatie en de overwinning kwam niet meer in gevaar. Naast uitblinker Elko v Oosten (18 punten ) en Ruben Kraaijeveld (18) zette ook Hans van de Voort zijn scoringsdrift van vorige week (26pt) voort met  19 punten.  Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 72-57 overwinning.