Jongens Under 18-2 verliest in Schoonhoven

SCHOONHOVEN – Dit weekend wederom een vrijdagavond wedstrijd voor de jongens van het tweede u18 team. En net als vorige vrijdagavond wedstrijd drama op de snelweg,erg druk met file’s.

Gelukkig hadden we vroeg afgesproken dus we waren redelijk op tijd,maar niet vroeg genoeg om onze volledige warming up te doen. Het team was vandaag zonder Daniel die vanwege zijn opleiding afwezig was,maar met 8 man genoeg om lekker door te wisselen.

We begonnen goed,de zone stond netjes en werken goed,alleen was het wennen op de houten vloer, waar je normaal goede bounche passes ziet,werden deze nu gedempt door de houten vloer en dribbels liepen ook anders waardoor bijvoorbeeld breaks niet goed tot stand kwamen, zo ook zat er in de baskets totaal geen vering waardoor alles er net zo hard af sprong als er naar toe geschoten werd. Effin je kan zeggen,vergeleken met een kunstgras veld in het voetbal,het thuis spelende team in het voordeel was. Neemt niet weg dat je gewoon je ding moet doen en niet zeuren,dus ik heb dit ook niet tersprake gebracht.

Na 3 minuten stond er een 4-4 stand op het veld en probeerde de tegenstander door full court te verdedigen,dan zie je door de onervarenheid en het net niet optijd opletten dat het team gelijk een paar puntjes achterkomt. Onze zone gaat redelijk, zeker na de time out waarin uitgelegd, dat net als vorige week de tegenstander op de achterlijn de ruimte gaat zoeken,en dat we deze dus goed naar de bal en man moeten blijven kijken om je niet te laten verassen in de rebound, wat zo nu en dan wel gebeurd.

We beginnen het tweede kwart met 16-8 stand,de tegenstander net als ons team speelt met een mix van nieuwe en meer ervaren spelers,wat ons de kans geeft iedereen lekker door te wisselen en zodoende de broodnodige wedstrijd ervaring op te doen.

We gaan rusten met een 23-11 stand.

We besluiten nog even de zone aan te houden en als de tegenstander de meer ervaren spelers naar de bank haalt over te gaan op een heel veld man to man verdediging, bij een steal zouden we geen break meer lopen maar rustig de aanval op zetten om zodoende meer rust te creeren want een heel veld verdedigen kost veel energie. Nou dat liep eigenlijk best aardig,de jongens werkten hard,maar zag door hun onervarenheid ze net even te laat help side geven of de tegenstander te snel was in de 1 tegen 1 situaties. We krijgen veel kansen in de aanval maar veel ballen ‘vallen’ net niet of moeten te veel nadenken als een bal in handen krijgen waardoor we geen dreiging naar de basket uitstralen en met een fel verdedigende tegenstander raken we ook wel aardig wat ballen kwijt.

Het vierde kwart is eigenlijk net als de derde, we moeten als spelers vaak zelf onze ‘boontjes doppen’ als een spelers als Daniel er niet bij is,Kevin blijft de jongens goed sturen en neerzetten en je ziet geregeld leuke acties, de spelers moeten meer vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen,dat vergt tijd en veel wedstrijden spelen.Eind stand 63-20 Als coach heb ik met veel plezier naar de jongens zitten kijken op de bank,je ziet ze steeds vooruitgaan maar er is nog steeds veel te leren. Dat dit goed gaat komen ben ik van overtuigd, ze zijn gemotiveerde en hebben plezier, wat wil je nog meer !!

Op naar de volgende tegenstander Waterdrager uit.

Scores; Kevin 9 (3/4 ft),Maikel 6,Thomas & Robin 2 pnt, Mo 1/2 ft.