Nieuws

Terugblik 15/16/17 november

MAASSLUIS- Heren 1 had op de training voor de wedstrijd een iets te positief beeld van de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag. Ditzelfde had uw voorspeller met de wedstrijd van JU18-2, al bleek uit navraag bij de coach dat dit team verre van compleet was!

Heren 1 had dus zoals hierboven al aangegeven een grote mond na de laatste training op de donderdag. Tijdens de wedstrijd bleek echter dat de tegenstander toch wel iets meer in zijn mars had dan dat de heren vooraf dachten. Alle complimenten voor Johan de Waard welke het dichts zat met zijn voorspelling in het clubhuis! Uw voorspeller zelf ging mee in de euforie en zat er met zijn +40 flink naast. Het werd gelukkig wel winst, echter met slechts +14.

Heren 2 ging met een kleine groep spelers richting Binnenland. Een lastige tegenstander waartegen thuis met 30 punten werd verloren. Uit was het verschil helaas net iets groter met -45 punten.

Heren 3 doet het goed in hun competitie! Vorige week werd er uit gewonnen van BOB en afgelopen weekend werd Rowic thuis verslagen door de heren onder leiding van, en dat mag best weleens gezegd worden, een uitstekend scheidsrechters duo! Ik zat met mijn +20 aardig in de buurt, het verschil was uiteindelijk +15.

Heren 4 had een spannende wedstrijd, iets wat ik met +5 al voorspelde. Helaas werd het uiteindelijk geen +5 maar -5 voor de gasten uit Leerdam.

Heren 5 had de ideale voorbereiding op de wedstrijd. Een uitgebreid ontbijt met elkaar in het clubhuis was de basis voor een prima overwinning in en tegen Oegstgeest. Dit ondanks dat de heren maar waren met 6 man tegen 11 man van Oegstgeest! Na de 2 nipte verliespartijen van vorige week een opsteker voor dit team! De +9 uit mijn voorspelling werd uiteindelijk +2.

Dames 1 moest aantreden op zondag tegen DAS. Helaas begonnen de Dames niet goed aan de wedstrijd en het verschil dat DAS gemaakt had na het 1e kwart brak de Dames dan ook uiteindelijk op. Knap was dat de Dames de gehele wedstrijd lieten zien over doorzettingsvermogen te beschikken. De Dames kwamen nog knap terug in de wedstrijd, maar zoals wel vaker bij een inhaalrace brak dit de dames op het eind toch helaas net op. Met mijn voorspelling zat ik (helaas) helemaal goed. -8

Dames 2 had vorige week gewonnen onder invalcoach Elko van Oosten. Afgelopen weekend de beurt aan assistend Jorrit Keijzer om aan te tonen dat hij met de Dames ook de winst mee naar Maassluis kon nemen! Dit lukte!! In een spannende wedstrijd waarbij het verschil nooit echt groot was waren de Dames wel de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Dit resulteerde in de 2e overwinning op rij en alle druk op hoofdcoach Kees Brugman om deze zege reeks voort te zetten! Mijn +12 werd uiteindelijk +8

JU18-1 was ik vorige week helemaal vergeten te noemen in de terugblik van vorige week, maar is inmiddels rechtgezet en daar alsnog te vinden!

JU18-2 was ik vorige week helemaal vergeten te noemen in de terugblik van vorige week, maar is inmiddels rechtgezet en daar alsnog te vinden! Afgelopen weekend was helaas een mindere uitslag. Incompleet bleek de tegenstander veel te sterk en was mijn optimistische voorspelling van +5 dus verre van de realiteit. Het verschil was uiteindelijk -43

MU16 had ik met mijn voorspelling op scherp gezet en ondanks benauwde laatste minuten hielden de meiden toch de zenuwen voldoende onder controle om de eerste seizoensoverwinning binnen te slepen! Inplaats van -8 kwam er een verdiende +3 als resultaat!

JU16 speelde wederom een zeer goede pot basketball, dit maal voor eigen publiek tegen Flush uit Papendrecht. De coach was met zijn voorspelling aan de voorzichtige kant. De +15 werd uiteindelijk zelfs een +32!

JU14 had een thuiswedstrijd tegen Rotterdam Basketball. Een veel te sterke tegenstander bleek al uit de eerdere ontmoeting. Nog een paar wedstrijden voor de jongens en dan kunnen zij zich opmaken voor een hopelijk leukere en gelijkwaardigere poule in de 2e seizoenshelft.

U12-2 speelde een hele goede 1e helft, maar helaas brak een mindere 5e periode dit team uiteindelijk op. De +6 die ik in mijn voorspelling had was zeker mogelijk geweest. Helaas werd het uiteindelijk -5 in een wedstrijd die wel liet zien dat dit team in staat is hard te werken en goed samen te spelen!