Dames 1 komt slechte start niet te boven

DAS-Dames1-7053DELFT – Sponsor Fabrique – De twee zware uitwedstrijden tegen Binnenland en Grasshoppers waren gespeeld en verloren. Zoals verwacht. Ondanks dat zijn twee behoorlijke verliespartijen altijd dingen die meespelen bij een volgende wedstrijd. De tegenstander van vandaag was DAS uit Delft. Een team van een ander kaliber dan de eerder genoemde teams, maar nog steeds een opponent van formaat. Een team met veel ervaring en enkele echt goede speelsters.

De start van de wedstrijd was wat rommelig van beide kanten en na twee minuten stond het 4-3 voor DAS. Vervolgens kwam datzelfde DAS echter in een beter ritme en begon het te scoren. Ze scoorden vanuit enkele goede schoten, maar ook vanuit wat slordig balverlies van de Eagles. Het spel van Maassluise zijde verliep zeer stroef en met te weinig durf en nog minder tempo liep het zomaar tegen een achterstand van 13-3 aan, onnodig. Voordat de Eagles zich volledig hadden herstel werd deze stand nog iets slechter en kwam er een 23-8 op de borden. En dat na 8 minuten spelen! Zonde, want nu mochten de dames (wederom) vanuit een achterstand aan de bak.

DAS-Dames1-7092Dat de Green Eagles er mentaal goed voorstaan is bekend, want ook nu kwamen ze terug. Met enkele sterke acties van Roos Jordans en vooral een betere opzet en tempo in de aanval van het hele team kwamen de Eagles beter in het spel en begon de inhaalrace. Verdedigend werd het steeds beter, mede door goed werk van Mirjam van Rijn en Suzanne van Driel en met een driepunter van Willeke Bruins werd het gat voor het eerst weer echt overbrugbaar, stand 22-28. De laatste minuten van de eerste helft gingen gelijk op en het gat bleef gelijk.

In de rust was iedereen duidelijk wat er moest gebeuren. Durf tonen, aanvallen, en het onnodige balverlies verminderen. Dat gebeurde, met gepassioneerd en sterk spel kwamen de Eagles helemaal terug en nadat er zelfs een kleine voorsprong was werd het derde kwart met 46-45 afgesloten. De eerste minuten van het vierde kwart gingen gelijk op en alles leek mogelijk. Sterker nog, de Maassluise dames leken het betere van het spel te hebben. Helaas bleek (ook wederom) dat een inhaalrace kracht kost. DAS-Dames1-7067Voorkomen of gelijk opgaan en dan winnen is minimaal twee keer makkelijker dan winnen vanuit een grote achterstand. Want ondanks scores van Suzanne van Driel, die sterk speelde kwam en bleef er een achterstand van vier punten. Met een mislukte alles of niets poging werd dit in de laatste minuut acht punten, maar het verschil was tot halverwege de laatste minuut vier punten.

Drie kwarten redelijk tot goed, één kwart echt matig. En dan verlies je van een tegenstander als DAS. Dit kan beter en dat gaan de dames aanstaande zondag thuis om 1730 aan u laten zien. Roos (16) Willeke (14) en Suzanne (12) kwamen in de dubbele cijfers. De statistieken laten helaas nog wel veel balverlies zien, als de Eagles dit verbeteren en beter voor de bal zorgen, gaan ze dit soort wedstrijden zeker winnen!

Foto reportage van Michiel Wildeman is op Facebook te vinden.