Nieuws

Vooruitblik 23/24 november

MAASSLUIS- Een mooi weekend voor de Green Eagles met zowel 2 thuiswedstijden in de Haydnlaan op de zaterdag, een volle thuisronde in de Smithal en als toetje op zondag ook nog eens een thuiswedstrijd van Dames 1 tegen Baros.
Tijd dus voor een vooruitblik inclusief voorspellingen.

Heren 1 heeft zich veilig gespeeld om na de winterstop uit te komen in de kampioenspoule van het Rayon. Echter is hun doel daarnaast om 1e in de poule te worden. De bankspelers zullen ze moeten missen i.v.m. tegelijk spelen van Heren 3. Ik ga toch voor een overwinning met 10 punten.

Heren 2 moet naar Delft voor de wedstrijd tegen Punch. Een lastige tegenstander waarbij de heren in de thuiswedstrijd toch nog lang partij konden bieden maar uiteindelijk toch een flinke nederlaag moesten incasseren. Ik ga voor een minder groot verlies dan de thuiswedstrijd welke een verschil van 50 punten was.

Heren 3 speelt thuis tegen Flush. Uit was er een ruime nederlaag maar volgens de heren was dat onterecht, waren ze incompleet en hebben ze de smaak te pakken met aantal overwinningen op rij. Ik ga maar weer eens mee in hun euforie en zet in op een +15 winst.

Heren 4 speelt tegen Rotterdam Basketball. Er zijn grote personele problemen en er zullen naar wat ik in de wandelgangen vernomen heb slecht een stuk of 5/6 spelers beschikbaar zijn. Ik voorspel dat wedstrijd lang gelijk opgaat maar dat er uiteindelijk toch verloren wordt met -10

Heren 5 speelt tegen Leiden. Uit waren er slechts 5 spelers en ook thuis zal het team niet compleet zijn ivm blessures. Desondanks hebben de heren wat recht te zetten. Floris is al de hele week gesignaleerd op de diverse basketballveldjes om extra in vorm te raken voor deze wedstrijd en ondergetekende had zo’n schandalig slechte laatste training dat het niet anders kan dat in de wedstrijd geschitterd gaat worden. Winst blijft dan ook in Maassluis, +15

Dames 1 speelt tegen Baros. Tegen DAS brak het 1e kwart de dames op en hetzelfde was het geval in de uitwedstrijd tegen Baros. Goed beginnen aan de wedstrijd is dus cruciaal en zal bepalend zijn voor het verloop van de wedstrijd. In eigen huis met een volle tribune ga ik voor de 2e overwinning van het seizoen! +10
Overigens is de voorspelling van ibasketball.nl  via deze link te vinden! http://ibasketball.nl/14946/

Dames 2 wordt de wedstrijd van de waarheid voor coach Kees Brugman. De vorige twee wedstrijden van de dames werden namelijk gewonnen door invalcoach Elko van Oosten en assistent coach Jorrit Keijzer. Er is hoofdcoach Brugman dan ook alles aan gelegen om ook een zege te behalen met de dames. Dat hij hiervoor een uitwedstrijd op zondag heeft uitgekozen en het team niet compleet zal zijn zijn wat extra obstakels voor hem om te nemen. De voorspeller doet er nog een schepje bovenop en zegt -5

MU16 heeft een verre reis te maken in hun uitwedstrijd tegen Landstede. Dit team heeft nog niet weten te winnen en na de overwinning tegen Leiden gaan de Eagles voor de 2e overwinning! Wel even de zenuwen in bedwang weten te houden dan heeft ook de voorspeller er met +5 alle vertrouwen in!

JU18-1 heeft wat recht te zetten tegen Squirrels! Uit werd er ruim verloren en maakten de jongens ook nog eens minder dan 30 punten. Ik verwacht dan ook een zwaar gemotiveerd Eagles team die zich dit niet een tweede keer laat overkomen. Winst zal echter lastig worden, echter een goede pot basketball moet de schade tot -20 beperkt weten te houden!

JU18-2 speelt tegen Waterdragers. Hierover kan ik kort zijn, mits compleet ga ik voor een overwinning met +5!

JU16 hoef ik deze weken niet te voorspellen, die worden gedaan door de invalcoach Michiel Wildeman. Voor deze wedstrijd had hij +15 gezegd maar na wat commentaar van mijn kant werd dit uiteindelijk een voorspelling van +20!

JU14 speelt tegen Klipperstars en dat kan weleens een leuke wedstrijd worden. Winst voor de jongens zal lastig zijn maar een verlies van rond de 20 punten zou heel erg netjes zijn voor dit team

U12-1 gaat 2e seizoenshelft klasse hoger spelen. De wedstrijd tegen nummer 3 Leiden werd uit ruim gewonnen en dat verwacht ik thuis ook. Ik zet dus in op +40 en daarnaast dat elke speler van het team minimaal 6 punten maakt!

U12-2 speelt thuis tegen Flush. Uit was dit team met slechts 6 personen op een mega groot veld. Thuis verwacht ik een kleiner verschil in de uitslag. Toch denk ik dat Flush net iets sterker is en voorspel een -10.