Eagles krijgen les in verdedigen

BARENDRECHT – De Eagles heren hebben tegen Binnenland een lesje verdedigen gekregen. In Barendrecht werd een harde les geleerd met een 82-62 nederlaag. De intenties van Binnenland waren tegen de koploper duidelijk. In het eerste kwart waren de Eagles veel te slap met verdedigen waardoor het in een mum van tijd 17-6 voor de thuisclub was. De Eagles hadden duidelijk moeite met het felle verdedigende spel van Binnenland en hierdoor kwamen de Eagles niet tot goede aanvallen. Met een eerste kwartstand van 20-9 was direct de toon gezet. De Eagles kwamen in het tweede kwart aanvallend iets beter in de wedstrijd. Echter een 12-2 run van Binnenland maakte direct duidelijk dat de Eagles nog een stuk beter moesten gaan basketballen om maar enigszins in de buurt te blijven van Binnenland. Een 50-27 ruststand zegt dan ook alles. Ook na rust konden de Eagles geen vuist maken tegen Binnenland. Verdedigend was het niet goed op orde en zo kon Binnenland keer op keer de bucket in penetreren en scoren. Een ontluisterende 73-36 stond er dan ook na drie kwarten op het scorebord. Dat de Eagles zich toch niet geheel vrijwillig naar de slachtbank lieten leiden werd zichtbaar in het laatste kwart. Plotseling werd er een stuk agressiever gebasketbald en ook aanvallend werden er beter rondgepast en de vrije man gezocht onder de borden. Met een gewonnen kwart van 9-26 werd de eindstand met 82-62 nog enigszins dragelijk. De wedstrijd bracht wel de Eagles weer met beide benen op de grond en liet zien dat de Eagles toch nog een stuk beter moeten gaan verdedigen als ze de final four willen gaan halen in de tweede competitie helft. Topscoorder in deze wedstrijd werd Stefan Kraaijeveld met 22 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Rik van der Vaart (14) en Jeroen Derksen (12).