Dames 1 wint goede wedstrijd van Baros dames 1

MAASSLUIS – _MHW7201-2Het verlies van vorige week was eigenlijk onnodig en daar baalde het team na de wedstrijd dan ook behoorlijk van. Uiteraard is de eerste seizoenshelft om te leren, maar als je de laatste drie kwarten het betere van het spel hebt is een slecht begin wel echt zonde. Met Baros was er nu een tegenstander die, net als DAS, van een ‘bereikbaar niveau’ is. Er is een overwinning mogelijk. Voor de wedstrijd werd dan ook daar de nadruk op gelegd door coach Jeroen Derksen: Er zijn geen excuses, alleen een overwinning telt. Al spelen we drie kwarten prachtig basketbal maar verliezen we toch nipt moeten we ontevreden zijn. En daarbij was er speciale aandacht voor het begin van de wedstrijd, daar waar de Eagles het moeilijk hadden tegen DAS.

Helaas mist het team momenteel Marloes van Zeijl, zij lijkt een tijdje te zijn uitgeschakeld met een vervelende knieblessure. Dan de wedstrijd:

De eerste minuten waren wat rommelig van beide kanten, maar met een mooie driepunter van Anouk van der Kooij, die hiermee nu ook in de wedstrijd laat zien wat ze op de training zo vaak doet, begon de wedstrijd echt. Het was direct een gelijk opgaande strijd. De Eagles kwamen met redelijk goed basketbal tot scores. Vooral vanaf de driepuntslijn, maar Baros scoorde ook makkelijk. Vooral de Maassluise verdediging liet dus wat te wensen over aangezien de scores van Baros uit behoorlijk vrije kansen kwamen. Gedurende de eerste helft werd de verdediging echter beter en beter.

Wat positief opviel waren de rebounds. Daisy Otto pakte er in de eerste helft al 8, maar het goede uitblokkende werk van de ‘lange speelsters’ zorgde sowieso voor vele rebounds. Na hard werken in de verdediging is niets lekkerder dan een goede rebound pakken en hard naar de overkant kunnen. En dat lukte deze wedstrijd. Met rust was er een kleine voorsprong van 36-30 voor de thuisploeg.

Na de rust startte Baros heel goed, met onder andere een mooie driepunter en enkele goede scores haalden ze de Eagles snel bij, stand 41-41.

Dat was het moment dat Mirjam van Rijn de wedstrijd tijdelijk overnam. Met twee hele belangrijke aanvallende rebounds met score en een schot van buiten bracht zij het verschil weer in het voordeel van de Green Eagles. Vanaf dat moment begonnen de dames echt goed te spelen. Renate Warffemius speelde zeer volwassen vanaf de guard positie en had er, samen met Anouk van der Kooij en later Jolien van Baalen, een groot aandeel in dat het spel zo liep. De bal bewoog, ging goed rond en eindigde vaak in een echte één tegen één. En elke keer wanneer die situatie ontstond bij Willeke Bruins was het raak. Zij speelde haar beste wedstrijd tot nu toe en liet het spel nu ook naar haar toekomen. Samen als team werd er een prima tweede helft neergezet, met bij vlagen echt mooi basketbal. Het einde van de wedstrijd werd wat lang door snelle fouten van Baros om de tijd te stoppen, maar gelukkig gooiden de Eagles de vrije worpen raak waarmee de dik verdiende overwinning niet in gevaar kwam.

Alle kwarten werden gewonnen met een eindstand van 74-60 als resultaat. Willeke kwam tot 31 punten en werd gevolgd door Mirjam met 12 en Anouk, Renate, Roos en Daisy (ieder 6). De hoeveelheid punten van Willeke is heel knap, nog mooier was echter dat het uit echt teambasketbal kwam.  Op naar de volgende wedstrijd, Apollo uit.