Under 18-2 tegen Waterdragers

NIEUWERKER A/D IJSSEL –

Nu de jongens U18 1 & 2 op de donderdag samen trainen en diverse jongens van het 2e op de dinsdag training mee doen, zie je vergeleken met het begin van het seizoen al een flinke verbetering in het spel van de jongens. De meeste zijn nu iets meer zelfverzekerd en gaan nu zelfs iets brutaler spelen.

Dat was ook de opdracht in de wedstrijd tegen Waterdragers dit weekend, we waren lekker op tijd en de warm-up hebben we uitgebreid gedaan, de tegenstander daarentegen, misschien minder geconcentreerd omdat ze tegen de laatste uit de poule al een overwinning in hun zak dachten te hebben.

De laatste wedstrijd hebben we verschillende verdedigingsvormen gehad en we begonnen met een 2-1-2 zone, Nou dat was een verdediging die heel lang stand hield, we hielden de Waterdragende mannen tot 6 minuten van de score af ! Zelf kwamen we maar tot 3 punten.

Je ziet dat als je gemotiveerd en hard werk dat je een eind kan komen, ondanks dat je tegenstander meer gevorderd is. De tegenstander moest lang zoeken naar een gaatje, maar vond die maar mondjesmaat. We sluiten dit kwart af met ,ja ja zowaar een 4-5 stand.

Nou weet je dat een betere tegenstander toch gaat komen, de eerste minuten in het tweede kwart raken we wat ballen kwijt maar blijven geconcentreerd ondanks de tegenscores. We sluiten af met en 24-11 pauze.

De vorige wedstrijd gaf een zelfde beeld, toen ging de tegenstander meer gas geven. Dus was het zaak om de tegenstander van ons af te houden. De manier was wat onorthodox, we gingen een zone press spelen.

Ja u leest het goed! na nog geen half seizoen te ballen…

Het eerste team heeft de afgelopen week getraind op een zone press en hoe deze te omspelen, het 2e team was de sparringpartner. Dus met deze info zijn we in de pauze aan de slag gegaan.

En het werkte de achterstand slonk en we kwamen dichterbij, oke het zag er soms best knullig uit maar de tegenstander daarentegen kon er ook niet echt mee om gaan en moest een time out nemen om uitkomst te bieden.

Uiteindelijk wisten ze de een extra open man te vinden maar daar konden wij ook weer mee omgaan. We sloten het derde kwart af met een 30-22 stand.

De missie om de tegenstander zoveel van onze basket af te houden was tot het derde kwart gelukt. Nu het vierde kwart nog. Met een kleine bank was het wat moeilijker om het vol te houden, dus verder in een 3-2 zone, deze gekozen om het gat wat de aanval trok in het midden bij een 2-1-2 zone te omzeilen.

Dat was weer even wennen voor de meeste spelers, de tegenstander merkte dat er wat te halen viel omdat we iets wat onwennig in de 3-2 zone stonden. In de een time out gevraagd of de spelers een koekje bij de verdedigende rebound

wilden hebben? De meesten zochten de aanvallers niet op in de rebound of vonden het goed dat naast ons de bal zomaar konden oprapen.

We komen nog een paar keer zeer goed naar de basket door mooie pick en roll acties maar komen niet goed uit onder het bord.

We sluiten deze pot af met een 46-28 stand, veel beter dan de laatste wedstrijd ! Komt nog eens bij dat Daniel er niet bij was, dus de jongens hebben zelf voor de punten gezorgd.

De jongens waren best teleurgesteld dat ze verloren hadden,d a’s mooi dus gretig naar de volgende wedstrijd.

Scores;Thomas 11 (ft 1/2),Kevin 9- 1×3 pnt, Maikel 6 pnt ( ft 0/2),Hidde 2 pnt (ft 0/2), Marius ft 1/2.