Nieuws

Terugblik 23/24 november

MAASSLUIS- Een goede overwinning van Dames 1 tegen Baros zorgde ervoor dat er in totaal 5 van de 14 wedstrijden werden gewonnen. Daarvan had ik er 1 exact goed voorspeld.

Heren 1 moest naar Barendrecht voor de wedstrijd tegen Binnenland. Bij winst deden ze een goede stap richting het worden van poulewinnaar in de eerste helft van de competitie. Helaas werd de wedstrijd verloren… Mijn +10 werd -20

Heren 2 had ik als doel gesteld om het verlies minder dan 50 punten te laten zijn. Helaas lukte dit de heren niet. Het verschil was uiteindelijk -58

Heren 3 moest thuis tegen Flush en na een aantal overwinningen op rij waren de heren en ook de voorspeller vol goede moed. In een wedstrijd waarbij maar 1 scheidsrechter aanwezig was speelden de heren helaas niet een van hun betere wedstrijden van het seizoen. De +15 werd dan ook een -18.

Heren 4 begon met 5 man en geen wissels aan de wedstrijd, gelukkig kwam de aanvulling nog wel tijdens het 1e kwart en werd het een spannende wedstrijd. Tot op het eind lag de winst voor het pakken, helaas lukte dit net niet en werd er met 4 puntjes verloren. Troost is misschien dat dit beter was dan mijn -10.

Heren 5 begon wat stroef aan de wedstrijd maar nam uiteindelijk revanche op de uitwedstrijd welke in een lege zaal en met 5 man werd verloren door de Eagles. Thuis met 7 man lukte het wel om Leiden te verslaan. het verschil werd dan wel geen +15, maar ook met +7 was de voorspeller tevreden.

Dames 1 trof in Baros een team waarvan de Dames uit verloren hadden door een dramatisch 1e kwart. Dat de dames niet van plan waren dit nogmaals te laten gebeuren bleek tijdens de thuiswedstrijd. Een fanatiek spelend Dames 1 in wederom een goed gevulde Wethouder Smithal liet zien dat het verlies uit inderdaad onnodig was. In een spannende wedstrijd bleef de winst in dan ook zeer terecht in Maassluis!

Dames 2 moest uit met een gehavend team. Ik had nog wat olie op het vuur gegooid en een nederlaag voorspeld. Of het hieraan lag of dat de dames gewoon een goede pot basketball speelden weet ik niet, maar ik weet wel dan de pot uiteindelijk door de dames gewonnen werd!

MU16 had een reis naar Zwolle voor de wedstrijd tegen Landstede. Ik had er alle vertrouwen in maar helaas bleek dat de meiden niet in goede doen waren tijdens de wedstrijd. Misschien dat de lange reis ervoor zorgden dat de dames geen energie meer hadden. Al met al was het een slechte wedstrijd welke verloren werd met -24

Ju18-1 had ik een iets te enthousiaste voorspelling gedaan… Weliswaar had ik een nederlaag verwacht, echter niet met zo’n groot verschil. Ik verwijs graag naar verslag van deze wedstrijd elders op de site.

JU18-2 maakt dit seizoen flinke stappen. Het team met veel nieuwe spelers gaat steeds beter spelen. Dat er desondanks af en toe tegen een nederlaag wordt aangelopen maakt dan ook niet uit. Dat uw voorspeller er met +5 naast zat moet hem dan ook maar vergeven worden. Het werd uiteindelijk een nederlaag met -18 (kleine aantekening is wel dat als de jongens rond de 40 punten gemaakt hadden de wedstrijd weleens gewonnen had kunnen worden!)

JU16 had hun derde wedstrijd onder invalcoach Michiel Wildeman. De wedstrijd leek met rust in de tas te zitten maar dit bleek toch nog iets lastiger te zijn in het verloop van het 3e en 4e kwart. De winst bleef uiteindelijk gelukkig wel in Maassluis met +8

JU14 speelde tegen een tegenstander die helaas een maatje te groot bleek te zijn. Wel valt mij nog steeds het enthousiasme op van de spelers tijdens de wedstrijden en dat is een groot compliment waard!

U12-1 deed wat het moest doen en dat was de thuiswedstrijd dik winnen. Ik voorspelde +40 en daar hield dit team zich dan ook keurig aan! Alle complimenten en het zou fijn zijn als andere teams dit voorbeeld zouden volgen!

U12-2 was voor het eerst met 9 personen. Helaas begon dit team slecht en stond er al een grote achterstand op het bord na 1 periode. De overige periodes wist dit team zich enigszins te herpakken maar een grote nederlaag kon helaas niet voorkomen worden.

De vooruitblik zal in de loop van de avond volgen.  De glazen bol van uw voorspeller moet nog even opgepoetst worden!