Diverse verslagen 23/24 november 2013

MAASSLUIS- Kees Brugman heeft dit weekend weer een flink aantal wedstrijd als speler en als coach meegemaakt. De verslagen van deze wedstrijden zijn hieronder te vinden!

Waddinxveen Flyers- Meisjes U14
Na een dramatische wedstrijd vorige week mocht de jongste lichting van het samenwerkingsverband tussen Westland Stars en Green Eagles zich herstellen op vrijdagavond in Waddinxveen. De thuiswedstrijd was al verloren met  28-71. Josje Ruinard en Manon Brouwer deden dit keer, in tegenstelling toch vorige week, weer mee en hoewel ze slechts sporadisch samen in het veld stonden gaf dit het team een positieve stimulans.
Door scores van Kaja v Zeijl begon de wedstrijd zelfs met een 2-5 voorsprong na 5 minuten. De thuisploeg herstelde zich en nam nog in het 1e kwart een 17-9 voorsprong. Inge van Driel en Lone Brandon scoorden echter in de laatste minuut nog tegen. Periodestand 17-13.
In het 2e deel een zelfde beeld met bijna het zelfde resultaat (18-13). Naast de eerder genoemde speelsters scoorde nu ook Nienke Deurwaarder. Helaas waren in dit kwart de laatste 4 punten voor de thuisploeg zodat een 31-26 stand, onnodig, veranderde in 35-26 bij rust.
Na de pauze was er nauwelijks nog krachtsverschil. Door oa. 7 punten van Manon Brouwer werd de 3e periode zelfs met 16-17 gewonnen terwijl de laatste 10 minuten eindigde in 19-18. Ook nu scoorde de thuisploeg op de valreep de laatste 4 punten en eindigde de wedstrijd in 72-61. Een veel beter resultaat voor “de Stars” dan in de thuiswedstrijd.
Manon Brouwer scoorde 21 punten, Inge v Driel en Josje Ruinard beide 12.

Landstede – Meisjes U16
Bij een duel in de onderste regionen verwacht je geen goed basketball maar wel strijd. Hierin werden de naar Zwolle meegereisde ouders teleurgesteld.
Net als zo vaak dit seizoen kwam de aanval van de Green Eagles/Westland Stars combinatie maar moeizaam op gang. Slechts 1 punt in de eerste 6 minuten (10-1)deed al het ergste vermoeden. Bij tegenstander “Landstede” (Basketbal Academie Zwolle) spelen de talenten uit de buurt en ze trainen 9 keer per week. Toch is de ploeg nog technisch zwak. Hard werken deed dit team wel en dat verklaarde misschien dat bijna alle losse ballen in handen kwamen van Zwolse speelsters. Ook in de rebounds lieten de Westlandse dames zich menigmaal aftroeven. Manon Brouwer deed haar best maar had niet haar dag en eindigde na 17 minuten speeltijd al met 5 persoonlijke fouten haar wedstrijd. Ook Eva Kerkhoven speelde onder haar niveau maar mag nog vermeld worden omdat zij met 14 punten meer dan de helft van de totale “Stars” productie liet aantekenen.
Een wedstrijd om heel snel te vergeten (alleen niet door de coach) welke eindigde in een 51-27 nederlaag.

Heren 3-Flush 1
Kampioenskandidaat “Green Eagles heren 3” had de uitwedstrijd tegen de Papendrechters al verloren en ook nu ontpopte de Flushploeg zich als een ware “ angstgegner”. Dat het een stevig potje basketbal zou worden was verwacht. Waar men in het Maassluise kamp niet op had gerekend was dat het vizier van de heren 3 ploeg op zijn zachts gezegd niet op scherp stond.

Flush liep in het 1e kwart al direct weg. Na 5-12 ging de thuisploeg enkele keren goed naar het bord wat de fysieke gasten niet altijd lieten gebeuren. Door 5 van de 6 vrije worpen te missen was de achterstand voor de Eagles na 10 minuten opgelopen tot 11-20.  In de 2e en 3e periode een zelfde beeld van 2 weinig scorende ploegen. Voor Flush (gezien de plaats op de ranglijst) niets vreemd maar de periodestanden van 11-12 en 12-12 zijn voor de Eagles erg schamel.
In het laatste kwart werd het alleen maar erger voor de thuisploeg. Nu kwam Flush zelfs veel op de vrije worplijn en waar de Eagles in de gehele wedstrijd 15 punten lieten liggen schoot Flush met scherp (72 %).
Al met al een slechte vertoning van de heren 3 formatie waarin alleen Ruben Kraaijeveld zich nog in de dubbele cijfers schoot met 16 punten. Eindstand 43-61

Heren 5 –BS Leiden 5
Twee weken geleden speelden beide ploegen, onder toeziend oog van zegge en schrijven “ NUL” toeschouwers, al een troosteloze uitwedstrijd die door Leiden met 48-36 werd gewonnen.
Vandaag was er in de Wethouder Smithal iets meer publiek. Men zag wederom een slechte wedstrijd waarin Jan Vonk een verdienstelijk debuut maakte.

In een gelijk opgaande 1e periode viel  1 speler van BS Leiden  op door 3 driepunters raak te schieten. Bij de thuisploeg was het Tim Doesburg die vandaag, van afstand, “hot” was. Na 4 punten in het eerste kwart (13-15) scoorde Tim ook in de 2e periode 6 punten maar kon niet voorkomen dat de stand bij rust 23-28 bedroeg. Na 5 minuten in de 2e helft was de stand door de thuisploeg gelijk getrokken. Helaas scoorde de heren 5 ploeg van de Eagles hierna bijna niet meer met een 35-40 achterstand tot gevolg. Door een driepunter van Kees Brugman begon de laatste periode bij 38-40.

Patrick Evers had opdracht gekregen om de routenier en spelverdeler bij Leiden stevig te verdedigen en dat werkte goed. Langzaam maar zeker liepen de bewoners van de Wethouder Smithal verder uit. Aanvallend bleef men gevaarlijk dankzij een rotatie-aanval en verdedigend hield men de tegenstanders op slechts 7 punten. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 54-47 met Tim Doesburg aanvallend in een hoofdrol met 24 punten. Kees Brugman maakte er 14.

Red Stars 1- Dames 2
Slechts 6 dames moesten op zondagavond in Soest proberen om hun “winning streak” van de laatste weken voort te zetten. Dit keer onder leiding van coach “Kees Brugman”
Logische wijs begonnen de bezoekers de wedstrijd tegen de 10 vrouwsformatie van Red Stars met een zoneverdediging. Dit werkte goed tot een 4-3 stand na 4 minuten waarna een driepuntschot doel trof en er wat twijfel over deze zoneverdediging ontstond. Judith vd Linden antwoordde vervolgens ook met een driepunter en toen er een, voornamelijk vanaf de vrije worplijn ontstane, 7-11 voorsprong op het scorebord stond was er weer zelfvertrouwen bij de Eagles.
In de 2e periode bleef er een kleine voorsprong voor de bezoekers. De laatste minuut ging in bij 17-22 maar 2 treffers van de Red Stars bracht russtand op 21-22.

Na de pauze bleef de Maassluise zoneverdediging goed functioneren en hield de aanval van de tegenstander op slechts 8 punten. De Eaglesploeg wisselde gestaag door maar in de laatste periode kwam er toch vermoeidheid op de gezichten van de dames. De beslissing in de wedstrijd viel uiteindelijk al in de 3 minuut van dit laatste kwart. Na een driepunter van Marion Stolk werd Judith vd Linden foutief afgestopt waarna de tegenstander tegen een technische fout opliep. Judith maakte met haar 4 vrije worpen geen fout en bracht de stand op 33-44. In de laatste fase toonde Andrea Blankenstein zich een waar routenier en de overwinning werd niet meer weggegeven. Eindstand 41-48. De meeste punten kwamen van Marion Stolk (16), Judith vd Linden (12) en Yvette Grashorn (11)