Miraculeuze overwinning heren 3

HELLEVOETSLUIS – “Maak er het beste van en heelhuids weer weg uit Hellevoetsluis” was voor veel van de heren 3 spelers het motto voor de wedstrijd. Jump’80 heeft in (thuis)wedstrijden de reputatie niet zachtzinnig te werk te gaan beschermd door haar eigen scheidsrechters. Dit had onder andere BOB uit Oud Beijerland enkele weken geleden nog ondervonden.

De scheidsrechters pakten de zaken in ieder geval direct flink aan. Weliswaar al direct in het nadeel van de Eagles waar routenier Brugman al snel 2 fouten kreeg aangesmeerd. Met gedecideerd optreden werd het gebrek aan spelregelkennis geprobeerd te verbergen. Een harde wedstrijd desondanks met een gelijkopgaande stand. Green Eagles kwam met zijn sterkste opstelling naar Hellevoetsluis en was steeds op basis van kwaliteit heer en meester. Vechtlust en fysieke kracht hielden de gastheren echter in de wedstrijd. Sterker nog, regelmatig stond Jump in de 1e helft aan de positieve kant van de score. Drie minuten voor de rust was de stand 29-29 gelijk. De guard van Jump kreeg het even op zijn heupen en scoorde 7 punten op rij en bij rust was er plotseling een 38-30 achterstand voor de Eagles.

Direct na de pauze lieten de Maassluizers hun kwaliteiten zijn. Binnen 3 minuten was er, olv een sterk spelende Ruben Kraaijeveld, alweer een voorsprong genomen (40-42). Vanaf dit moment begonnen de heren scheidsrechters de thuisploeg nog meer te steunen. Uitballen waren in 70 % van de gevallen voor de Jumpformatie en ook het gebrek aan spelregelkennis werd nu goed merkbaar. De Eagles werden geïrriteerd en Jump profiteerde door aan het eind van kwart 3 weer de leiding te pakken. 58-53.

In de laatste periode gaven nog maar weinige de bezoekers kans om deze ongelijke wedstrijd te winnen. Als de Eaglesploeg ook maar iets dichterbij kwam kreeg Jump de helpende hand. Zo kon het gebeuren dat Richard Gestel tot 3 keer toe, na zijn eigen rebound te hebben gepakt, zonder bestraffing op zijn handen werd geslagen. Dat Hans vd Voort bij een actie na het bord in eerste instantie wel met vrije worpen werd beloond maar vervolgens met een dubbel fout genoegen moest nemen en de Eagles moesten zelfs de bal inleveren! Elko van Oosten werd op weg naar de basket op zeer onsportieve wijze getorpedeerd zonder bestraffing en Hans vd Voort kon 2 minuten voor tijd met 5 fouten naar de kant. De stand was toen 72-66. De Eagles gaven zich nog niet gewonnen. Niet alleen was er meer klasse in de ploeg ook de routinebalans sloeg door naar Maassluise kant. Nadat het centerduo van Oosten/Kraaijeveld de achterstand had verkleind naar 72-69 besloot de coach van de Green Eagles met nog 50 seconden te spelen al snel te beginnen met het stop de klok principe waardoor Jump op een gegeven moment naar de vrije worplijn moest. Hier werd 2 keer gemist nadat Elko v Oosten overigens de achterstand al had teruggebracht tot 72-71. Stefan Kraaijeveld zag 20 seconden voor tijd ruimte voor de 72-73 en desillusioneren hiermee de tegenstanders zodanig dat er voor hen geen goede doelpoging meer ontstond.

Een miraculeuze maar zeer terechte overwinning voor de betere ploeg waarin Ruben Kraaijeveld 20 punten maakte. Stefan Kraaijeveld kwam tot 19 en Elko v Oosten 15.