Dames 2 geeft 12 punten voorsprong weg

MAASSLUIS – Na 3 gewonnen wedstrijden op rij verloor het dames 2 team onnodig haar thuiswedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst “BC Utrecht” na aan het eind van het 3e kwart nog met 12 punten te hebben voorgestaan.

In het begin van de wedstrijd was het even onwennig voor de thuisploeg. Enkele dames waren nog niet gearriveerd van de dames 1 wedstrijd en Lotte Groeneveld had materiaalproblemen waardoor een relatief kleine formatie de strijd moest beginnen. Onder leiding van een fanatieke Sandra Bakker werd de tegenstander al direct onder druk gezet en na 5 minuten spel was er al een 12-9 voorsprong met 6 punten van Bakker. Met een complete ploeg leek de 4e overwinning al snel in het verschiet te liggen want toen ook Judith vd Linden succesvol met 6 punten binnen de lijnen was geweest liep de periodestand op tot 22-13.

In het 2e kwart nam de thuisploeg het te gemakkelijk op. Sandra Bakker liet haar tegenstander enkele keren lopen en gaf zo 6 punten weg. Bij 25-26 waren de gasten zelfs op voorsprong waarna de voorsprong bij rust op het nippertje weer was teruggepakt (31-30).

Het begin van de 2e helft was identiek aan het begin van de wedstrijd. De Green Eagles domineerden. Marion Stolk voerde haar ploeg aan en zag dat Mieke van Deursen onder het bord nauwelijks te stoppen was. Met nog 50 seconden op de klok in deze 3e periode was de voorsprong weer 12 punten (46-34). Coach Brugman vroeg gecontroleerd spel om in ieder gaval het laatste kwart met een ruime voorsprong te kunnen beginnen. Helaas ging er toen van alles fout. Bakker liet haar tegenstander weer lopen, v Deursen werd in de aanval ineens niet meer gevonden en persoonlijke fouten werden door de geroutineerde Utrechtse dames meedogenloos afgestraft.

Toen de laatste periode dan ook bij 46-40 begon was het momentum totaal weg bij de gastvrouwen. Het duurde slechts enkele minuten alvorens Utrecht bij 51-51 langszij kwam. Judith vd Linden moest ook nog onverwacht met 5 fouten (niet het enige foutje van de jury!) het veld verlaten en er was bijna niemand meer die in staat leek te scoren. Even stribbelde Marion Stolk nog tegen en bracht de achterstand eigenhandig terug van 53-58 naar 57-60 maar wat de Eaglesploeg in de slotfase ook probeerde de basket werd niet meer gevonden. Dat de bezoekers door de “stop de klok” acties verder konden uitlopen is slechts een formaliteit. Eindstand 57-67.

In deze onnodig verloren wedstrijd kwamen Marion Stolk (14) en Judith vd Linden (12 ) in de dubbele cijfers.