MU16 verliest ruim van koploper na goede start.

MAASSLUIS – Na een aantal mindere wedstrijden begonnen de meisjes van de samenwerking Westland  Stars/Green Eagles goed aan het duel met koploper Almonte uit Eindhoven.

Daar waar het in voorgaande wedstrijden lang duurde voor de aanval op gang kwam was er nu na 5 minuten een verrassende 10-8 voorsprong. Gabriëla Uitterlinden ging goed naar het bord waar ze 2 keer foutief werd gestopt en ze schoot haar 4 vrije worpen perfect. Leila vd Beek was herboren na vorige week en gooide al haar energie in de strijd. De pressingverdediging van de Eindhovense ploeg was geen probleem voor “de Stars” en na 1 periode was de stand nagenoeg gelijk (13-14)

Ook in het begin van de 2e periode was de thuisploeg niet de mindere. Sterker nog, er werd een 19-18 voorsprong genomen door mooie scores van Josje Ruinard.  Almonte besloot de pressie over het hele veld even achterwege te laten en verder te gaan met een half veld man to man. Deze “vrijheid” was vreemd genoeg funest voor de nummer 11 van de competitie. Aanvallend werd er 5 minuten lang geen punt meer gemaakt en de pauze brak aan bij 23-33.

Even leek het er in het 3e kwart op dat de Stars terug zouden komen want Eva Kerkhoven en Lotte Vreugdenhil scoorden 27-35. Dit bleek echter een laatste opleving. Na 5 minuten was de achterstand nog wel “slechts “ 31-43 maar hierna was het gedaan met de tegenstand.

De thuisploeg verliet in het laatste kwart, welk inging bij 33-53, haar tijdelijke zoneverdediging en probeerde met een persoonlijke verdediging de tegenstander af te stoppen. Tot 38-58 lukte dit maar in de laatste 7 minuten van de wedstrijd liepen de bezoekers over de Green Stars heen.

De wedstrijd eindigde ten slotte geflatteerd in 46-80. Toch was coach Brugman tevreden. Het gescoorde puntenaantal lag bijvoorbeeld al veel hoger dan de 27 van vorige week tegen hekkensluiter Zwolle en de vechtlust was vandaag wel aanwezig. Uitblinkster Lotte Vreugdenhil  liet vandaag met 13 punten zien hoe makkelijk zij kan scoren.