Under 18-2 wint thuiswedstrijd ruim

MAASSLUIS – De vorige wedstrijd tegen de Trotters op een vrijdag avond in Hardinxveld G’dam ging met 5 pnt verloren omdat toen veel jongens waren verhinderd, nu waren we compleet en de jongens hadden er zin in !

Bij de sprongbal pakte Kevin direct een steal en lag de eerste score na enkele seconden in het mandje. De felheid zat er dus gelijk goed in, de Trotters kwamen in de eerste 6 minuten maar tot 1 score en wij 4 scores dus een klein gaatje was geslagen. De reden dat de Trotters niet tot score kwamen kwam omdat onze nieuwe zone opstelling als een ‘huis’ stond .Op bijna elke speler met bal werd druk gelegd dus dat is hard werken, de beloning was dat de tegenstander er bijna niet doorheen kwam en zich ging richten op schoten buiten de zone. Een paar schoten vielen best goed maar kwamen eigenlijk maar van 1 speler. We sluiten het eerste kwart af met 12-10 voorsprong.

Het tweede kwart blijven we op dezelfde manier spelen, de Trotters schoten vallen niet meer, op 1 drie punter na dan. We wisselen het team door en werken hard om de speler met bal te blijven verdedigen. De laatste minuten van het tweede kwart hebben we even de zone press uitgeprobeerd en je merkte dat de tegenstander er wat moeite mee had. We scoren in dit kwart ook niet zeer veel maar winnen het kwart met 1 punt, 7-6 en een tussenstand van 19-16.

We zijn dus niet veel verder uitgelopen maar kunnen de wedstrijd dus wel naar onze hand zetten met de manieren van verdedigen. In de kleedkamer even de rust met het team gezocht en de complimenten gegeven van de getoonde inzet. Om toch wat verder uit te lopen besluiten we dat bij een score aan onze kant, we de zone press gaan neerzetten, deze loopt nog wat stroef maar nu is het een uitgelezen kans met een paar puntjes voor, om te zien of we er een paar turnovers kunnen forceren en daardoor meer scores.

De eerste 7 minuten lopen voorspoedig, we lopen 8 punten uit. Maar worden wat slordiger bij bal gewonnen ballen en gaan dan de verkeerde beslissingen nemen wat dan weer bal bezit betekend voor de tegenstander. De Trotters komen dan ook terug met 8 punten waar wij er dan nog maar 2 tegen over stellen en sluiten het kwart af met 10-8 stand, en nog steeds een 29-24 voorsprong.

In de minuut rust na het derde kwart vraag ik de jongens of ze de wedstrijd willen winnen? Het antwoord is natuurlijk ja ! Dus gaan we bij elke score en uit bal de zone press spelen om de tegenstander het spelen nog moeilijker te maken en het verschil in punten te vergroten. Het lukt om de de scores te maken , wisselen op de helft van het kwart meer door zodat iedereen zijn minuten te laten spelen en natuurlijk te laten scoren. Ondanks dat de Trotters toch wel eens door de press heen komen zijn we allemaal op tijd terug in de verdediging om de bal af te stoppen en zo de winst te in Maassluis te houden. We winnen dit kwart overtuigend met 12-2 en overal 41-26.

Een compliment voor iedereen in het team, ondanks de verschillen in niveau, dat iedereen op zijn manier zijn steentje bijdraagt !

Scores;Kevin 12 pnt, Daniel 11 pnt (ft 1/7), Thomas & Hidde 4 pnt, Tim-Maikel-Mo-Marius en Robin alle 2 punten.