Dames 1 verliest zeer ruim van de absolute top van Nederland

MAASSLUIS – Het waren mooie weken in Maassluis. Drie weken geleden hadden de Eagles grote delen van de wedstrijd het beste van het spel tegen het sterke DAS maar werd er nipt verloren. Dit werd gevolgd door overwinningen op BAROS en Apollo. Dat deze winning streak niet door zou gaan wist iedereen, want Binnenland zou langskomen in Maassluis. Dit team, wat de absolute top van Nederland is, wint alles en gaat na de kerst voor het landskampioenschap.

Uit werd er wel heel kansloos verloren. Toen lieten de Eagles ook zelf te weinig zien, doel was dit vandaag beter te doen. De start was aanvallend redelijk met gelijk enkele scores van Maassluise zijde, maar het hoge tempo van Binnenland werd niet gecompenseerd met keihard werken in de verdediging, het was 95%, wellicht toch doordat de speelsters wat overrompeld waren in de beginfase. Na een time-out waren de neuzen dezelfde kant op en ging het team echt 100%. Dat resulteerde gelijk in een betere fase. Vlak voor rust kwam er dan toch nog een echte run van Binnenland. Want dat gebeurt de Eagles dan nog. Het lijkt goed te gaan, maar het verschil in tempo is zo hoog, dat het op een gegeven moment even breekt. En dan is er gelijk een 0-20 run. Mede doordat er teveel balletjes worden gemist.

Het derde kwart was iedereen weer opgeladen en was het begin dan ook goed. Met een sterk spelende Renate Warffemius en Willeke Bruins die brutaal de basket aanvielen en scoorden, en een sterk verdedigende Suzanne van Driel, werd er dit kwart een zeer acceptabele 20 punten gescoord. Met 13 minuten te gaan was de stand 32-62, helaas kwam er weer een run tegen. De laatste drie minuten waren al 6-28, en het vierde kwart klapte Binnenland er helemaal overheen (14-40). Het schot viel en de dames uit Barendracht lieten zien wat ze kunnen tegen een moegestreden Green Eagles.

Dit was wel jammer, want een 50-90 had netjes gestaan en was een mooie einduitslag geweest. Positief is absoluut dat de Maassluise ploeg bij vlagen goed basketbal liet zien. ER werd hard gewerkt en het was echt veel beter dan uit. Dat klinkt misschien raar met zo een uitslag, maar dat de Eagles dit nog geen 40 minuten kunnen volhouden en zo de schade kunnen beperken is gewoon de normaalste zaak van de wereld. Wat we wel kunnen is alles geven en proberen ons spel te spelen. dat dit enkele fases echt lukte is gewoon positief.

Willeke kwam tot 14 punten, Renate tot 10 en Suzanne volgde met 8. Volgende week Grasshoppers thuis. Dan gaan we nog meer goede fases laten zien, wellicht wel 40 minuten lang.