Under 18 verliest van Oegstgeest

MAASSLUIS – De eerste wedstrijd in een grotendeels nieuwe poule, Oegstgeest zijn we al tegen gekomen in de eerste seizoenshelft en toen ook als eerste wedstrijd.

We hebben als team gewerkt aan de aanval en wat nieuwe opties hierin, de jongens hebben veel geleerd de eerste seizoenshelft, omdat de meeste nog een U16 leeftijd hebben ligt de nadruk dit seizoen op het leren spelen met tactiek en fysiek en technisch beter worden.

De tegenstander was zonder meer fysiek sterker en met 11 spelers afgereisd, dus we konden onze borst nat maken.

We beginnen na onze vaste warming up geconcentreerd aan de pot, na 5 minuten staat er netjes een 6-7 stand op het bord, daarna verslappen we even en loopt de tegenstander weg met 6 punten, door het lengte verschil merk je dat er hard gewerkt moet worden in de rebound, omdat we net even te laat zijn of een slaande beweging maken pakken we net even teveel fouten waardoor onze lange mannen al snel op de bank moet zitten, in de daar opvolgende time out gaven we aan dat de low post pass van de tegenstander moet worden gevolgd met een dubbel team van onze kant,de spelers pakken het goed op en het heeft goed effect.10-23 stand.

Het tweede kwart gaan we op de zelfde manier door met verdedigen en dat werpt steeds meer vruchten af waardoor we ook lekker wat steals pakken en op de break kunnen speelen wat de jongens ook wat meer zelf vertrouwen geeft, we winnen dit kwart met 11-9 en een 21-32 rust.

In de kleedkamer even de hoofden vrijgemaakt en het aanvals/verdediging plan doorgesproken. Oegstgeest wil graag pressen met een aantal punten voor, dat waren we ook al een paar keer tegengekomen in de eerste seizoens helft.

Nu kwamen Beau en Tom als guard en forward wat meer in aanraking met de bal wat voor hun ook weer leer momenten waren, hetgeen enigszins stroef ging maar naarmate het 3e kwart vorderde liep het iets soepeler. Nou is de 6-19 stand wat geflatteerd omdat er veel balletjes net werden gemist vanwege vermoeidheid, je merkt dat er met flarden geconcentreerd aangevallen kan worden als we ons maar niet gek laten maken.

Vanwege de fouten last van Koen (5e in 3e kwart) hebben we minder rebound kracht en ook minder punten onder het bord. Dit werd zeer goed door Roy opgevangen, die jongens stond een goede partij te rebounden en hield onder het bord in de verdediging het team in de vierde kwart op de been .

Het vierde kwart staat de teller op 37-76 voor Oegstgeest. De jongens hebben goed met de druk om kunnen gaan en hebben hun rug gerecht en ondanks het verlies goed gespeeld.

Scores;Dave 7 (1/2Ft),Roy-Beau en Koen (2/2 Ft) alledrie 6 pnt, Jimmy (0/2 ft)en Martijn (0/2 ft) en beide 4 pnt en Yorel en Tom beide 2 pnt.