Wedstrijdverslagen

Heren 1 start 2e helft met overwinning

DSC_7119HARDINXVELD-GIESSENDAM – Enigszins nerveus ging het heren 1 team zaterdag jl. op pad voor haar eerste wedstrijd in de 2e competitiehelft. River Trotters was gepromoveerd naar de 1e klas en dit was geen toeval. De ervaren coach Duco Tjeerde heeft van een jonge getalenteerde groep een goed team gemaakt en deze zou nog wel eens voor een verrassing kunnen zorgen.

Al direct na het begin van de wedstrijd bleken de gastheren er inderdaad zin in te hebben. Afstandschoten uit de hoeken van de aanval vielen veelvuldig raak en de, toch grote, eaglescenters werden in de bucket vaak afgetroefd. Ook was de zonepress van de thuisploeg de Eagles een aantal keren te machtig en de gehele 1e periode stond de thuisploeg enkele punten voor. Toen de bezoekers ook vanaf de vrije worplijn punten lieten liggen brak kwart 2 aan met een 18-14 achterstand.

In de 2e periode posteerde de Maassluizers  een zoneverdediging waar River Trotters duidelijk moeite mee had. De Eagles bleven echter slordig in de afwerking. Weliswaar had River Trotters steeds meer persoonlijke fouten nodig om de Eagles af te stoppen maar toch werden ook veel relatief eenvoudige kansen door de Green Eagle spelers zelf om zeep geholpen. Hierdoor liep de thuisploeg uit naar 26-18.  Laurens Don begon in het 2e deel van deze periode steeds beter te draaien. Met 6 punten van hem en het feit dat de thuisploeg de laatste 5 minuten niet kon scoren tegen de goede Maassluise verdediging kwam de ruststand uit op 26-26.

DSC_7133Na de pauze ging de wedstrijd weer gelijk op. De Green Eagleploeg  liet in deze fase haar bankspelers steeds meer spelen om in ieder geval de foutenlast te spreiden want er waren ondertussen al heel wat persoonlijke fouten uitgedeeld door de overigens prima fluitende scheidsrechters. Bij de thuisploeg stonden aan het eind van de 3e periode al 3 spelers op 4 persoonlijke fouten terwijl bij de Eagles alleen center Stefan Kraaijeveld met 4 p’s in de gevarenzone stond.

Ook in het begin van de 4e periode, die begon bij 46-47, bleven 4 starters op de bank. De voorsprong bleef echter altijd in tact met Laurens Don als aanvallend speerpunt. Toen de thuisploeg definitief in foutenlast kwam was de Eaglesformatie in staat om hun “eerste 5” weer op het veld te brengen om het karwei uiteindelijk te klaren. Het hoogtepunt kwam in de slotminuut met een geweldig shotblock van de kleinste man op het veld, aanvoerder “Marcel Vaissier”, dit tot groot enthousiasme van zijn teamgenoten. De wedstrijd eindigde tenslotte in een 59-72 overwinning. Laurens Don bekroonde een prima wedstrijd met 32 punten.

Foto’s op River Trotters site