MU16 lijdt eervol verlies in Landsmeer

LANDSMEER – Tegenstander Landslake Lions beschikte over een kleine snelle ploeg met een goed afstandschot. Toch besloot de ploeg van de Green Eagles/Westland stars combinatie te beginnen met een zoneverdediging. Slechts 7 speelsters telde de formatie uit het Westland. Emmely vd Meer en Kaja van Zeijl ontbraken. De zoneverdediging voldeed in het 1e kwart maar het probleem bij de “Green Stars” zat hem ook dit keer weer in de aanval. Met veel moeite werden er scoringspogingen gecreëerd. Pech in de afronding en het feit dat beide scheidsrechters vandaag hadden besloten niet al te veel voor persoonlijke fouten te fluiten bracht een, voor basketbal begrippen, vreemde periodestand van 10-0 op het scorebord.

In de 2e periode brak Eva Kerkhoven, met een niet zo fraai maar wel effectief schot, de ban. Hierna volgde ook scores van Lotte Vreugdenhil, Anysa Moelker en Leila vd Beek. De jeugd van landskampioen Landslake Lions vond in de dit kwart echter ook steeds meer de weg naar de basket en de rust brak aan bij 31-10.

Na de pauze was er een totaal ander beeld. Nu was het de thuisploeg die veel moeite had met het maken van punten. Veel gemiste schoten waren een prooi voor de langere dames van de Stars. Weliswaar werden een weer een heleboel ballen ingeleverd bij de fanatieke thuisploeg maar toch werd dit kwart knap door de bezoekers gewonnen met 6-10.

Ook in de laatste periode waren de eerste 4 minuten voor de combinatieploeg. Josje Ruinard gaf mooie passes waar Lotte Vreugdenhil en Eva Kerkhoven knap op konden scoren. Helaas werd het verschil niet kleiner dan 39-26. Afstandschoten van de thuisploeg voerden het verschil weer op en de wedstrijd eindigde tenslotte in een 52-30 overwinning voor de nummer 5 van de ranglijst.

Toch was coach Kees Brugman best tevreden over deze wedstrijd. De thuiswedstrijd was immers met een groter verschil verloren gegaan en afgezien van het 1e kwart werd er aanvallend goed gecombineerd en fraai gescoord. Eva Kerkhoven scoorde vandaag 10 punten en was daarmee het meest doeltreffend.