Rentree in rayon beloond met overwinning

KATWIJK – Het nieuwe heren 2 (de geroutineerde mannen van heren 3 zijn geüpgrade) heeft de hernieuwde kennismaking met de 2e klas van het rayon gevierd met een mooie overwinning.

Na een 0-5 voorsprong van de Afsluiters leek de thuisploeg de touwtjes in handen te nemen want bij 9-7 namen zij de leiding over. Driepuntschoten van Kees Brugman en Richard Otto brachten het voordeel weer bij de bezoekers en door de 4 punten in de slotminuut van Chris Buitenwerf werd de periodestand bepaald op 11-18.

In de 2e periode bleef Grasshoppers in het spoor tot 21-24. Hierna sloegen de Eagles weer een gat. Door goed samenspel werden de lange mannen Elko van Oosten en Stefan Kraaijeveld telkens gevonden en deze bleken vaak niet af te stoppen. Dit insidespel werd goed afgewisseld met  driepuntschoten (van Oosten en weer Brugman)  waardoor de rust aanbrak met een comfortabele 29-41 voorsprong.

Na de pauze werd het verschil nauwelijks kleiner. Halverwege, bij een 39-50 stand, ging het er op lijken dat de vermoeidheid zijn tol ging eisen bij de Eagles. Gelukkig bleef de verdediging goed gesloten en door effectieve scores van Hans vd Voort en Richard Otto werd ook dit kwart gewonnen (met 12-15)

In de laatste periode kwamen de Grasshoppers nog terug tot 51-62. De op zijn tandvlees lopende Ruben Kraaijeveld perste er nog een paar mooie drives uit waardoor de thuisploeg niet dichterbij kwam. Even leek het er nog op dat het 4e kwart wel zou worden verloren door de vermoeide Eaglesploeg maar perfecte vrije worpen deden ook dit succesje voor de thuisploeg in de kiem smoren. Eindstand 57-76.

Topscorers: Stefan Kraaijeveld 20, Elko v Oosten 13, Ruben Kraaijeveld 13 en Richard Otto 11.