Heren 5 gooit eigen glazen in

MAASSLUIS – In de 1e wedstrijd van de nieuwe competitie ontmoette heren 5 een oude bekende in eigen zaal. In de 1e competitie werd al 2 keer gewonnen van het veteranenteam van Oegstgeest.

Na een begin waarin de aanval maar moeizaam op gang kwam leek het er in het 2e kwart op dat ook deze wedstrijd een prooi zou worden voor de formatie van heren 5. Na een 7 -7 stand in de 1e periode werd er langzaam maar zeker een voorsprong opgebouwd van 13 punten (20-7). Door slordig spel in de laatste 4 minuten, waarin de Eagles ballen weg gaven om vervolgens uit stilstand te kijken of de tegenstander ook daadwerkelijk profiteerde, kon Oegstgeest terug komen tot 23-18 bij rust.

Niets aan de hand nog zou je zeggen in de 2e helft. Oegstgeest zou het nog steeds moeilijk hebben met de Maassluise zone en geduldig aanvallen moest resultaat opleveren. Niets bleek minder waar. Oegstgeest verschalkte de Maassluise zone steeds meer met afstandschotjes en aanvallend leken sommige groenhemden het samenspel voorgoed afgezworen te hebben. Er werd nauwelijks nog rondgespeeld, iets wat in de 1e helft zo goed ging. Wel werd er nu veel gedribbeld en geschoten. Alleen Michiel Wildeman hield met 4 punten zijn ploeg nog tot 28-26 (na 5 minuten) op voorsprong maar hierna werd het dweilen met de kraan open. De in een man to man veranderde defensie werd in de laatste 4 minuten van kwart 3 met 11 punten op rij zoek gespeeld. En niemand had door dat het gebrek aan teamspel hieraan ten grondslag lag.

In het laatste kwart werden er nog slechts 4 Maassluise punten geproduceerd. Samen met de 5 uit kwart 3 betekent dit nog geen 10 punten in de totale 2e helft. Een droef resultaat. Eindstand 32-52. Eigen schuld, dikke bult!!