Wedstrijdverslagen

MU16 verliest opnieuw van Lokomotief

MAASSLUIS – De uitwedstrijd in Rijswijk was aan het begin van het seizoen met 73-39 verloren. Dit keer werd het 39-72!

Door een onoplettendheid scoorde Lokomotief de eerste punten maar Manon Brouwer bracht haar ploeg bij 3-3 langszij. De verdediging van de thuisploeg sloot goed en ook aanvallend was het team redelijk productief. Na 4 minuten was er zelfs een 7-5 voorsprong. In drie minuten tijd veranderde de nummer 3 van de ranglijst de stand naar 7-13 waarna er twee minuten lang niet werd gescoord. Helaas verloor de combinatieploeg van de Westland Stars en Green Eagles de bal regelmatig in de passing en Lokomotief liep in de laatste 2 minuten van het 1e kwart verder uit naar 8-21.

Aanvankelijk was Lokomotief ook in deel 2 sterker. Nog steeds veel balverlies voor de thuisploeg als gevolg van een gebrek aan zelfvertrouwen. Bij 13-31 lieten de meisjes ook nog 4 vrije worpen onbenut maar scores van Eva Kerkhoven, Josje Ruinard en Gabriëla Uitterlinden brachten het verschil bij rust terug tot 23-35. Samenvattend werd het 2e kwart dus met 15-14 gewonnen. Dit gekoppeld aan het vele onnodige balverlies doet de conclusie trekken dat het niveau van de” Green Stars” in vergelijking met de tegenstander(s) dus helemaal niet zo groot is als de stand op de ranglijst doet vermoeden.

Na de pauze was het zelfvertrouwen weer de grootste vijand van de thuisploeg. Bij 25-39 miste de “Stars” weer 2 vrije worpen en plaatste de ploeg uit Rijswijk een 0-10 run. Emmely vd Meer brak de run gevolgd door een score van een onvermoeibare Manon Brouwer.

Bij 29-53 begon de laatste periode die een kopie werd van kwart 3. Lotte Vreugdenhil scoorde de eerste punten door goed naar het bord te gaan. Een voorbeeld voor Anysa Moelker die bij 35-60 het zelfde deed. De Starsploeg had in de verdediging problemen met de inside screens die de ploeg van coach Gerrit Slagter speelde tegen de man to man verdediging van de Westlandse ploeg. In de slotfase liep Lokomotief nog verder uit en kon alleen Leila vd Beek nog scoren voor de groenhemden. De eindstand werd bepaald op 39-72 en dit was dus 1 punt beter dan de wedstrijd eerder dit seizoen. Uitblinkster Manon Brouwer kwam met 13 punten in de dubbele cijfers evenals center Eva Kerkhoven met 10 punten.