Dames 2 – Punch bedroevend

MAASSLUIS – Na 2 overwinningen lieten de Maassluise dames zich op alle fronten aftroeven in de thuiswedstrijd tegen het studententeam uit Delft.

Na een begin waarin het er op leek dat de thuisploeg het lengte voordeel van center Lotte Groeneveld  effectief kon uitbuitte bleek al snel dat het teamspel in de aanval ver te zoeken was. Gelukkig was de verdediging in het 1e kwart nog acceptabel waardoor er na 10 minuten nog een 9-8 voorsprong was ontstaan.

In de 2e periode kreeg een spin in de Delftse ring alle tijd haar web te volmaken voordat een vrije worp van Sandra Bakker haar meesterwerk pas bij een 9-17 achterstand in de 6e minuut verwoestte. Een productie van slechts 4 punten in dit kwart deed de ruststand uitkomen op 13-22.

Na de pauze keek coach Keijzer het nog even aan maar er kwam geen verbetering. Na het veranderen van de verdediging naar een man to man press werd er over en weer wat meer gescoord maar veel overtuiging zat er niet in het spel van de thuisploeg. Ook het 3e kwart werd verloren (11-17) en al na 3 kwarten meldden de Eaglemeiden zich, zelfs letterlijk, af. Even was er nog een opleving die de achterstand nog even binnen de 10 punten bracht (33-41) maar het slotakkoord was voor Punch. Eindstand 33-47. Samenvattend een bijzonder slechte prestatie van een tot dan toe ongeslagen ploeg. Over de arbitrage mocht niet worden gemopperd. De thuisploeg mocht maar liefst 28 vrije worpen nemen tegen slechts 8 voor de bezoekers. Coach Keijzer probeerde na afloop nog positieve puntjes te ontdekken maar verder dan een redelijk percentage vanaf de vrije worplijn (16 uit 28) kwam hij eigenlijk niet.

Er rest, waarschijnlijk, een pittige trainingsweek voor de ploeg met kampioensaspiraties.