Heren 1 pakt belangrijke overwinning

MAASSLUIS – Na de nederlaag van vorige week stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen Cangeroes op het programma. Als de Eagles kans willen maken op de final four moesten de Eagles winnen. Na een rommelige warming up kwamen de Eagles ook direct met 0-6 achter. Hierna herpakten de Eagles zich en liepen uit naar 16-10. Cangeroes kwam terug tot 21-20 maar met een driepunter van Rik van der Vaart sloten de Eagles het eerste kwart met 24-20. In het eerste kwart bleek al dat er veel fouten werden gemaakt en gefloten. In het tweede kwart ging dit verder waardoor de Eagles veelvuldig op de vrijeworpenlijn stonden. De Eagles liepen telkens een paar punten uit maar Cangeroes kwam toch weer terug. Zo stond er bij de rust een 44-38 stand gerust. Na rust was het van belang voor de Eagles dat er scherp werd gestart.  Doordat de lange mannen van Cangeroes inmiddels al in foutenlast zaten konden de lange mannen van de Eagles hier gebruik van maken waardoor de Eagles uitliepen naar 61-50 eind derde kwart. Ook in het laatste kwart werden weer erg veel fouten gemaakt wat de wedstrijd niet ten goede kwam. De Eagles scoorden voornamelijk van de vrijeworpenlijn en liepen aan het einde van de wedstrijd uit naar 81-65. In deze wedstrijd kwamen de lange mannen Wander, Stefan en Laurens tot respectievelijk 19, 18 en 16 punten.