Wedstrijdverslagen

Knappe overwinning Jongens Under 14

SCHOONHOVEN – Na de eerste overwinning  van JU 14 twee weken geleden tegen de Aardamse Basketball Club, stond vrijdagavond een uitwedstrijd tegen Silvertown Lions op het programma. Met negen spelers (alleen Thomas van Tongeren was verhinderd) was er een goede bezetting.

Maassluis begon goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. Na 3 minuten stonden ze al met 2 – 6 voor dankzij scores van Thomas, Mike en Colin. Silvertown had een lange uitblinker in het team (nummer 11) die bijna alle scores voor zijn rekening nam.  De rest van de eerste periode kwam de tegenstander goed terug dankzij de nummer 11 en zo eindigde de eerste periode met een voorspong voor de thuisspelende ploeg; 10 – 8. De tweede periode was voor de thuisploeg. Maassluis had moeite met het verdedigen en zag Schoonhoven uitlopen tot 22 – 16. Wederom een hoofdrol voor de nummer 11. Waar Schoonhoven de hele productie overliet aan een speler, wist Green Eagles het goed te verdelen.  Jens, Mike, Diel, Sermed en Bas pakten hun punten mee.

Na de pauze kwam Green Eagles goed in zijn spel. Mooi combinaties en prima afronding door Colin, Mike  en Kevin! Einde van de 3e periode stond het 30 – 28 voor de thuisploeg. Het publiek voelde dat een overwinning er in zat vanavond.

De vierde periode was enorm spannend. Green Eagles had zeer veel kansen echter de bal wilde er maar niet in.  Het publiek hield de adem in.  Kans op kans, maar helaas. Zowel Mike als Sermed moesten met blessures het veld verlaten. Na een score van Schoonhoven scoorde  Diel 1 maal uit een vrije worp en daarna nog twee keer. Goed verdedigen van o.a. Kilip (lastige tegenstander vandaag!) zorgde uiteindelijk voor een knappe overwinning 32 – 33 en dus een goede teamprestatie. Dit dankzij het goede trainen van de laatste maanden. Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen de Woody Blues op het programma. Op naar de volgende overwinning jongens, ga zo door.