Nederlaag Under 18 tegen de buurjongens

MAASSLUIS – Na vorige week dik en verdiend verloren te hebben van Das, hebben we elkaar deze week na de training eens goed in de ogen gekeken en ons zelf afgevraagd waarom we basketballen. Dat gesprek leverde nuttige informatie op en met z’n allen waren we er al snel uit, er moet uit een ander vaatje getapt worden als we een wedstrijd in gaan.

Dat we de Stars uit ’s Gravenzande na zo’n week tegen komen is fijn, de coach had  dit team al 2 maal zien spelen en wist dat dit een team was waar we leuk tegen konden ballen.

We begonnen slap en kregen direct 6 punten uit breaks om ons oren. In de 3e minuut een time out genomen om even ons gezamenlijk doel weer glashelder te krijgen, want we zagen de scheidsrechters ook als tegenstanders. Het was dus belangrijk om je alleen op je eigen spel te concentreren.

We kwamen de eerste 2 kwarten nog niet echt los, zeker toen de Stars zone gingen spelen hadden we moeite om ons daar op aan te passen. Zo nu en dan kwamen de jongens door de zone heen en zag je hun vertrouwen iets groeien als daar een score uitkwam. We gaan de pauze in met een 34-17 stand.

We nemen ons in de pauze voor, om de tegenstander na een score meer op te zoeken en meer druk op te leggen. Dat lukt deels we pakken gelijk in 4 minuten een run van 6 pnt.

Dan zie je ineens dat er wat groeit bij de jonge adelaren, de felheid in de verdediging word opgevoerd en snelheid proberen we in de aanval ook te verhogen, dat is nog wel een punt, maar je ziet dat er dan gaten vallen bij de stars waardoor er makkelijk kansen komen voor een schotje.

Met name Tom voelt aan dat die kansen benut moeten worden als het even niet gaat onder het bord, en tekent in dit kwart voor 4 punten dmv een schot en schiet 2/4 vrije worpen.

In het laatste kwart word de schroom overboord gegooid en spelen we redelijk vrij, we komen redelijk veel onder het bord maar missen dan net teveel ‘body’ om het af te maken, zeker ook omdat bijzonder fysiek spel toegelaten wordt door de heren scheidsrechter, die overigens netjes stonden te fluiten, gezien de fouten verhouding op het sheet.

We sluiten af met een 54-37 nederlaag, maar wat belangrijker is, met een stuk groter zelfvertrouwen in ons eigen kunnen.

Bij de Stars was Misja v Zeijl match winner met 27 punten, zonde dat die jongen ook zijn talenten niet op hoger niveau kwijt wil.

Volgende week zondag uit in Leiden, een team die het meer van intimidatie en fysiek spel moet hebben dus eens kijken wat de adelaren daar neer kunnen zetten.

Koen 8 pnt, Roy, Jimmy en Tom (2/4 ft)6 pnt, Yorel en Beau beide 4 pnt en Dave 3 pnt (1/1ft)