Leiden 6 – Heren 5

LEIDEN – Het duurde even voordat de juiste zaal in Leiden was gevonden maar uiteindelijk kwamen de mannen van heren 5 ruim op tijd omdat de wedstrijd van de plaatselijk onder 12 ploeg maar liefst 40 minuten uitliep.

Toen de wedstrijd uiteindelijk was begonnen bleek Leiden van afstand het meest effectief en liep uit tot 9-3. De Eagles kwamen terug tot 9-7 maar na 10 minuten was de achterstand weer opgelopen tot 16-10.

In de 2e periode werd het verschil groter. Bij 19-10 was een score van een goed spelende Patrick Evers het begin van een Maassluis offensief. Bij 22-20 was verschil nog slechts minimaal. Helaas verdedigde de Eaglesploeg enkele keren slordig. Naast een driepunter van Leiden mochten zij ook nog eens 6 vrije worpen nemen in de laatste 2 minuten. Een volkomen vrij gelaten Leidenspeler mocht uiteindelijk 1 seconde voor de pauze de ruststand bepalen op 30-20.

In de 2e helft bleef de verdediging van de ploeg uit Maassluis 5 minuten gesloten (30-25). Leiden toonde zich in de (aanvals)rebound 2 keer sterker en met nog 10 minuten te gaan was het verschil weer 10 punten (39-29)

In de laatste periode liep de thuisploeg eerst nog weg tot 43-29 maar de Eagles toonden karakter en kwamen terug tot 43-36. Helaas stokte de aanval hierna en won Leiden de wedstrijd met 48-39.

In deze uiterst sportieve wedstrijd had er wel meer ingezeten voor de collectief spelende Eagles mannen. Alle 8 spelers kwamen tot score maar niemand haalde de dubbele cijfers.