Heren 2- New Stars 2

MAASSLUIS – In vergelijking met het team wat 2 weken geleden de competitie begon met een overwinning op het Katwijkse Grasshoppers ontbraken ditmaal Elko v Oosten en Chris Buitenwerf.

Al direct in het begin was de wedstrijd onrustig. Rommelig spel en een warrige leiding van beide scheidsrechters. New Stars bleek een veel pratende ploeg te zijn en de thuisploeg kwam niet in haar ritme. Beide ploegen schoten 2 driepunters maar in de acties naar het bord waren de bezoekers in het 1e kwart beter. Periodestand 12-18.

In de 2e periode hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Een 18-18 resultaat leverde een 30-36 ruststand op.

Na de pauze bleef de wedstrijd onrustig. New Stars bleef praten en de Eagles lieten zich irriteren. New Stars liep uit tot 38-50 maar aan het eind van het 3e kwart was er nog een gat van 9 punten. Normaal gesproken een nog steeds te overbruggen verschil.

Na 5 minuten in de laatste periode was de achterstand zelfs terug gebracht tot 5 punten. Er volgde nog meer commentaar van de bezoekers welk werd getolereerd door de leiding. De Eagles werden vervolgens veel op persoonlijke fouten betrapt en New Stars maakte op de vrije worplijn nauwelijks fouten. Maar liefst 15 vrije worpen mocht de ploeg uit Nieuwegein uiteindelijk in de slotfase nemen om de eindstand te bepalen op 61-73. In deze voor de Eagles mindere wedstrijd tegen een vervelende tegenstander scoorde Stefan Kraaijeveld 19 punten, Sven v Sprang maakte er 14, Shady Rezeika 10.