MU14 verslaat ook Juventus

SCHIEDAM – Na de 1e wedstrijd van de nieuwe competitie vorige week te hebben gewonnen werd afgelopen zaterdagochtend ook het nog ongeslagen Juventus aan de zegekar gebonden.

Het was geen beste wedstrijd. De meiden moesten ogenschijnlijk wennen aan het vroege tijdstip want Juventus begon feller aan de wedstrijd. Nadat Lone Brandon nog wel de score had geopend liep de thuisploeg weg tot 6-2 na 6 minuten. Na het inbrengen van Fatma Dutar en Nienke Deurwaarder ging de aanval beter lopen. Bij de eerste pauze na 10 minuten was de stand veranderd in 10-7.

Het 2e kwart eindigde vervolgens gelijk. De combinatieploeg uit het Westland (Westland Stars/Green Eagles) liep de achterstand in eerste instantie snel in en nam zelfs een 10-13 voorsprong. Helaas waren de laatste 3 minuten van dit kwart zwak en bij rust was het verschil wederom 3 punten in het voordeel van de ploeg uit Schiedam.

De “Stars” begonnen de 2e helft voortvarend. Inge v Driel en Nienke Deurwaarder bogen de stand weer in het voordeel van de bezoekers (18-19). Weer kwam Juventus terug (20-19 na 5 minuten) maar onder leiding van de motor van het team “Josje Ruinard” werd het 3e kwart afgesloten met een 2-12 overwinning.

Het laatste kwart begon dus met een 20-27 voorsprong. De Stars moesten er in deze laatste 10 minuten steeds op worden gewezen dat de tegenstander bijna alle punten scoorde onder het bord. Juventus kwam door dit soort scores terug tot 25-29 waarna Inge v Driel op de vrije worplijn gebruik maakte van de zachte borden en met 2 punten het verschil weer op 6 bracht. Toch werd het nog spannend in de laatste 5 minuten. Juventus kwam namelijk terug tot 29-31 en Lone Brandon gaf haar ploeg met een vrije worp weer iets meer lucht (29-32).Randa Basheer moest in de slotfase nog met 5 fouten naar de kant en de van een blessure terug gekeerde Kaja v Zeijl besliste de wedstrijd definitief (29-34). Nienke Deurwaarder kwam met 10 punten in de dubbele cijfers.