MU16 verliest onnodig

MAASSLUIS- Het combinatieteam Green Eagles/Westland Stars speelde afgelopen zaterdag tegen BV Hoofddorp zeker niet haar beste wedstrijd maar toch leek het er lang op dat er een overwinning in het verschiet lag. Uiteindelijk lieten de Stars echter te veel kansen onbenut en vooral van de vrije worplijn werd er veel gemist. Direct na de sprongbal van Anysa Moelker kon Gabriëla Uitterlinden de 2-0 aantekenen. Een voorsprong die 5 minuten bleef bestaan maar dit kwam omdat het scorebord uitviel en de wedstrijd tijdelijk werd gestopt. Na de onderbreking was er eerst de gelijkmaker waarna vrije worpen van Eva Kerkhoven en Manon Brouwer de voorsprong weer op 4-2 brachten, dit na 4 minuten speeltijd. Hoofddorp liep vervolgens langzaam maar zeker weg naar 4-12. Totaal onnodig want de thuisploeg miste in deze fase 6 vrije worpen achtereen. Eva Kerkhoven ging in de slotfase van dit kwart enkele malen goed naar het bord en na 10 minuten was de stand 9-12. In de 2e periode bleef het verschil lang tussen de 3 en 5 punten. De zoneverdediging van de Stars sloot redelijk en liet in de eerste 6 minuten slechts 5 punten toe. In de 6e minuut brachten Emmely vd Meer en Manon Brouwer de wedstrijd weer in evenwicht en 3 minuten voor de pauze was het weer een mooie score van Emmely vd Meer die zelfs een voorsprong van 19-18 op het scorebord bracht. Helaas heeft het spel van de Starsploeg telkens momenten waar in men het even laat afweten. Onzekerheid sloop ook nu weer in het spel. Hoofddorp liep weer uit tot 19-24 en de thuisploeg had balbezit voor de laatste aanval van de eerste helft. In plaats van een scoringsactie uit te stellen tot de laatste seconden werd de bal met een risicovolle pass verloren en Hoofddorp bepaalde de ruststand op 19-26. Na de pauze was er een prima start. De thuisploeg kwam met een kleine formatie in het veld en verraste de tegenstander met een felle pressing verdediging. Na 6 minuten was het gat weer gedicht en er was zelfs weer een 30-29 voorsprong. Wie dan denkt dat de talentvolle formatie uit het Westland dan doordrukt komt telkens bedrogen uit. Ook na deze voorsprong sloop er weer onzekerheid in de ploeg en het lukte dus weer niet een gat te slaan. De score stagneerde. De Hoofddorp guard werd vrijgelaten en schoot er een driepunter in. Josje Ruinard schoot er vervolgens een bal van afstand in maar in de slotminuut was er een laatste score van de bezoekers (32-34) In het laatste kwart was het snel gedaan met de “Green Stars”. De eerste drie minuten stribbelde de ploeg nog even tegen met een score van Anysa Moelker maar weer schoot de vrijgelaten guard van Hoofddorp een driepunter (34-37). De Starsmeiden werden ogenschijnlijk moe. Manon Brouwer en Eva Kerkhoven kregen even rust van coach Brugman want ook hun acties troffen geen doel meer. Met nog 4 minuten op de klok kon het nog steeds getuige de 34-40 tussenstand. Helaas was het geloof er niet meer en de ploeg van Hoofddorp kon de overwinning met 13 punten nog wat meer glans geven. Eindstand 38-53. Samenvattend waren er vandaag enkele speelsters van de Green Stars niet op dreef. “Emmely vd Meer en Eva Kerkhoven” speelden wel een goede wedstrijd. Om een wedstrijd te winnen moeten ook die periodes uit de wedstrijd waarin men de koppies laat hangen en de tegenstander de wedstrijd laat beslissing. Vandaag waren dit de laatste 3 minuten voor rust (0-8) en de 4 minuten aan het eind (4-13). Tevens verliezen we vanaf de vrije worp lijn. Maar liefst 16 vrije worpen werden onbenut gelaten terwijl we de wedstrijd met 15 punten verliezen! Eva Kerkhoven scoorde vandaag 17 punten.