Dames 2 laat Red Stars kansloos.

MAASSLUIS- In een onrustig begin nam dames 2 al direct een 6-2 voorsprong. Met een man to man over het hele veld werd geprobeerd de tegenstander onder druk te zetten. Veel gepraat en weinig alert spelen, waardoor de verdediging automatisch terugviel naar het halve veld, bracht Red Stars terug op 6-5 na meer dan 6 minuten spelen. Red Stars bleef toch veel moeite hebben om de basket te vinden. Goed rebounden van Lotte Groeneveld en Mieke v Deursen zorgde er voor dat de bezoekers weinig tweede kansen kregen. Aanvallend had de thuisploeg aan het eind van de eerste periode 2 driepunters van Marion Stolk nodig om met een ruime voorsprong (15-5) de eerste pauze in te gaan. In de 2e periode was er eerst een driepunter van Monique Brobbel gevolgd door een score van Andrea Blankenstein die de voorsprong op een royale 15 punten brachten. Hierna was er een mindere fase voor de thuisploeg. Red Stars zag kans om terug te komen tot 20-13. Een time out en de terugkeer in het veld van Judith vd Linden brachten het momentum  weer bij de Eagles. vd Linden, die tot op dit moment niet in de wedstrijd zat, begon zich met de score te bemoeien. Goed aangespeeld door haar medespeelsters scoorde zij in de laatste 3 minuten voor de rust 8 punten en de pauze begon met een comfortabele 32-15 voorsprong. In het 3e kwart speelde de Eagles hun beste spel. Pressie met traps en goed doorroteren zorgde voor veel balwinst en onrust bij de tegenstander. Aan het eind van het kwart bleek een 19-4 resultaat de stand te hebben veranderd in 51-19. Het laatste kwart was dus nog slechts een formaliteit. Tot 57-19 bleef de Green Eaglesboog nog gespannen. Hierna liet men het lopen. Beide scheidsrechters floten de Eagles in het laatste kwart nog 9 keer af voor een persoonlijke fout en Red Stars profiteerde vanaf de vrije worplijn. Eindstand 61-35. In de formatie die na 4 wedstrijden (3 overwinningen) nog steeds mee doet voor de titel kwam Judith vd Linden tot 16 punten, Marion Stolk maakte er 13, Sandra Bakker 10.