MU14 verpulvert tegenstander

PAPENDRECHT – Met 9 meiden ging het MU14 team zaterdagochtend vroeg richting Papendrecht. Tegenstander “Flush’72” staat laag op de ranglijst en de ploeg van het samenwerkingsverband tussen “Westland Stars en Green Eagles” beschikte dit keer over een bijna compleet team. Fatma Dutar ontbrak maar omdat MU16 dit weekend niet speelde deden Josje Ruinard en Manon Brouwer beide mee met hun leeftijdgenoten.

In het eerste kwart bleven Josje en Manon aan de kant. Lone Brandon leidde haar team niet alleen vanaf de guardpositie maar scoorde ook de eerste punten. Randa Basheer had er zin in en scoorde in de 1e periode het leeuwendeel van de punten. Met haar 9 punten werd de periode met 5-15 gewonnen.

In de 2e periode werd er meer doorgewisseld. Het inbrengen van Josje Ruinard en Manon Brouwer betekende, zoals verwacht, meer gescoorde punten. Lone Brandon strooide met mooie passes en bij de rust was de voorsprong gegroeid tot 11-51.

Na de pauze ging de wedstrijd gelijk op. Enkele speelsters van de “Stars” waren nog herstellende van blessures en ziekte en dit was in dit kwart te merken. Ook speelden de Starsmeiden slordiger en een 12-12 resultaat bracht de tussenstand op 23-63 met nog 10 minuten te gaan.

In het laatste kwart was het hek van de dam. Direct waren er veel scores en de gastvrouwen, die slechts beschikten over 6 meisjes, raakten vermoeid. Toen er met nog 4 minuten te spelen een 25-84 voorsprong was ontstaan en coach Judith vd Linden de dames toe mocht spreken in een time out werd de honderdpuntengrens toch als doel gesteld. Bij 25-96, met nog slechts 1 minuut te spelen leek het doel niet bereikbaar maar 4 keer balwinst leverde echter evenzoveel scores op. Josje Ruinard brak de honderdpuntengrens en de eindstand werd bepaald op 27-104.

Josje Ruinard werd vandaag topscoorster met 24 punten, Manon Brouwer maakte er 21, Randa Basheer 17, Lone Brandon 14 en Kaja v Zeijl 12.