Under 18-2 pakt winst tegen Westland Stars

MAASSLUIS – De vorige pot tegen de Stars verloren we in de eerste helft, door slechte concentratie, en op zaken te letten die we zelf niet in de hand hadden,het tweede gedeelte gooide we schroom van ons af gingen lekker ballen. Het was dus zaak om eigen ding te doen.Na onze bittere pil van vorige week tegen Leiden zie je dat de jongens als team naar elkaar groeien. We starten lekker,er gaan wat aanvallen over en weer,in de tweede minuut opent Beau de score door brutaal een een base line jumper te pakken. De volgende aanval gooit Dave er zelfverzekerd een drietje in,de toon in gezet ! Er gaat wat gebeuren dat merk je aan de spelers.
Het was druk op de tribunes, de U18-1 selectie van de Stars en veel jonge leden van de Eagles waren komen kijken naar de wedstrijd. De meegekomen Stars roeren zich op de tribunes omdat hun 2e team achter komt,er is een lekker sfeertje in de hal. Onder aanvoering van Mika v Zeijl komen de Stars we weer op gelijke hoogte,we blijven steeds snel de aanval zoeken voordat de Stars kunnen hergroeperen,we lopen iets uit en eindigen dit kwart met 11-8. We blijven goed geconcentreerd spelen we wisselen lekker door zodat iedereen in de wedstrijd kan komen.We pakken goede rebounds en houden druk op de verdediging,we worden wel eens geblokt maar blijven er redelijk stoïcijns onder terwijl de Stars dit soort zaken viert als overwinning. In onze man to man verdediging vergeten we onze help side nog wel eens en in time outs word er de nadruk op gelegd.
Een mooie 27-17 stand het bord, 10 punten voor wat een luxe. Nu zaak om dit vast te houden.

In de kleedkamer besluiten we dat deze wedstrijd van ons is…….

We willen zien hoe de Stars tegen een zone aanvalt in het derde kwart. Dit loop niet goed en we switchen direct terug over op een man to man. Je merkt dat de flow uit de eerste helft weg is en de jongens moeten hard werken om hun voorsprong vast te houden.De Stars komen dit kwart veel op de vrije worp lijn en wij maken net te veel fouten en moeten dus oppassen. Na 6 minuten in het derde kwart komen de Stars terug 31-30 en snel daarop komt Tom op de vrijworplijn en scoort zijn twee schoten,zeer belangrijk want de stars scoren dan niet meer op 1  vrije worp na dan, Daniel scoort nog wel en we hebben dus weer een kleine marge van 4 punten te pakken.

Het zal het laatste kwart doorbijten zijn voor de jonge adelaren. We blijven man to man spelen, de Stars vallen veel vuldig aan maar nu staat onze help side beter onder aanvoering van Koen word de baseline afgesloten en diverse drives van de tegenstander worden onschadelijk gemaakt. Dan vallen er toch was schoten goed voor de stars en komen we op een 40-41 achterstand in de 5e minuut De coach zet er extra lengte in met Jim en Koen extra lengte in met de opdracht deze aan te spelen. Dat pakte goed uit in de achtste minuut komen we gelijk op 46-46. Na een score van Jim en 1 rake vrijeworp staat het in de 9e minuut 49-46. Koen pakt dan zijn 5e fout en 2 vrije worpen vallen goed voor de Stars 49-48. De mensen op de bank en op de tribunes krijgen een mooie pot basketbal voorgeschoteld met spanning en al. In laatste minuut word er een fout op Tom gemaakt en die mag 2 maal aanleggen voor vrijworpen. Tom schiet er een in 50-48,met nog een paar seconden op de klok…. een nood schot van de Stars maar die gaat mis ! Yes  een goede overwinning  en eentje waar we al een lange tijd op wachten.

Scores;Daniel 10 pnt (Ft 2/4), Jim 9 pnt (Ft 1/2),Koen 7 pnt (Ft 1/3),Tom 6 pnt (Ft 3/6), 3 man met 5      pnt Beau ( Ft1/3) Martijn (Ft 1/5) en Dave 5 pnt en Roy met 3 pnt (Ft 1/2)