Wedstrijdverslag Ju18-1 vs Grasshoppers.

Na de vorige wedstrijd die gewonnen werd tegen Westlandstars,op het nippertje dat wel,
geeft wel weer dat de jongens nu meer wedstrijd inzet hebben om voor veel ballen te strijden.
Met meer vertrouwen werd dus naar de wedstrijd tegen Grasshoppers uitgekeken.
Duidelijk werd dat tegenstander niet snel was, maar wel groot,dit moest dus uitgebuit worden door aanvallen snel op te zetten. Dat punt werd goed opgepakt,hoewel niet direct alle kansen raak gingen stond het na 4 minuten
7-0 voor de jonge adelaren. Door meer druk op de guard van de tegenstander te leggen en de eerste paas lijnen strak te overspelen word het wat moeilijker voor Grasshoppers om hun spel op te zetten,door deze spelwijze worden de spelers sneller moe maar met een een bijna volle bank kunnen we doorwisselen.
Eind eerste kwart 15-6. Er word op de bank geopperd om de zone press die we al eens geoefend hebben neer te zetten. Zogezegt word er dus bij een score deze neergezet.
dit word nog niet direct goed neergezet omdat we de zijlijnen niet goed afsluiten,dus na de time out merk je dat het wel beter loopt en de score’s flink toenemen door bal overnames. Verbeter punt is wel dat er in het achterveld wel naar ballen toegestapt moet worden en sneller terug verdedigd,want daar komen eigenlijk de enige scores van de tegenstander uit. We verslappen wat aan het eind van de eerste helft maar sluiten netjes af met een 39-13 score.
In de kleedkamer aangegeven dat ik niet tevreden met het spel in de laatste minuten,we worden wat makkelijk en doen alsof we pot al binnen hebben,en dat met een historie van slechte 3e kwarten
is het dus zaak scherp te beginnen. Helaas zet de lijn door zoals we gestopt zijn en pakken Grasshoppers 5 punten op rij en staan we erbij alsof we net beginnen met basketballen.
Als Jan als coach ook zijn stem gaat verheffen in de time out is dat een teken aan de jongens dat er inderdaad uit een ander vaatje getapt moet worden. Dat pakken de jongens goed er word weer gebasketbalt,de score trekken we weer recht in dit kwart op 10-10. Het vierde kwart blijven we man to man verdedigen en bij vlagen zie je mooie snelle aanvallen met trailers als 3e optie. De tegenstander word moe en omdat we de snelheid erin willen houden worden de meeste aanvallen in breaks gelopen in plaats van een rustige opzet.
De laatste 5 minuten word het hele team gewisseld zodat we tot op het laatst lekker door kunnen spelen,
Je merkt als het eenmaal loopt dat er echt basketbal in het team zit, zaak is nu om de jongens dit een hele
wedstrijd lang dit geconcentreerd te laten doen.
We sluiten af met een mooie 69-29 overwinning af.
score’s; Jim 18 pnt (0/2ft ), Koen 15 pnt ( 1/2 ft), Dave 13 pnt 1×3 (1/1ft), Roy 7 pnt (1/2ft),
Martijn 6 pnt (0/2 ft), Beau 5 pnt (1/2ft), Tom 4 pnt.