Heren 1 wint wedstrijd met een hoge irritatiefactor

MAASSLUIS – Nadat vorige week de wedstrijd tegen Hurricanes was gestaakt vanwege een brandalarm moesten de Eagles afgelopen zaterdag aantreden tegen Rivertrotters. De nummer laatst van de competitie had vorige week verrassend gewonnen van Final Four kandidaat Binnenland. De Eagles waren dus gewaarschuwd. Desondanks begonnen de Eagles slecht aan de wedstrijd. Binnen 3 minuten stonden de Eagles met 0-7 achter en was coach Robert Brandon genoodzaakt om een time-out te nemen. Een score van Laurens Don en twee van Jeroen Derksen, waarvan één met bonus trok de stand weer gelijk. De Eagles verdediging was echter niet fel genoeg waardoor Rivertrotters het eerste kwart met 15-18 won. Het tweede kwart werd door de Eagles goed begonnen en de Eagles liepen uit naar 24-20 na drie minuten spelen. In plaats van door te drukken lieten de Eagles Rivertrotters weer terug komen. Veel gemiste kansen leverde een 32-28 ruststand op. Na rust liepen de Eagles uit naar 10 punten voorsprong. Ondanks het lengteoverwicht en de vele aanvallende rebounds aan Eagles zijde bleef Rivertrotters bij, wat tot een 50-42 stand leidde eind derde kwart. Ook het vierde kwart haalden de Eagles niet hun niveau. Bij beide partijen waren veel irritaties tegenover elkaar en tegenover de scheidsrechters. Dit kwam het spel niet ten goede waardoor het voor de neutrale toeschouwer een inferieure wedstrijd was. Met een 7-16 kwartstand (met negen punten van Wander van Baalen) werd het toch nog een ruime overwinning.
De wedstrijd eindigde uiteindelijk 66-49 waarvan er 26 punten werd gemaakt door Laurens Don. Ook in de dubbele cijfers kwam Wander van Baalen met 16 punten.