Koploper Oegstgeest wint van Jongens Under 18-1

OEGSTGEEST – Na 2 gewonnen wedstrijden vandaag tegen de kop loper uit Oegstgeest een leuk spelend team met veel lengte en positieve energie. De jongens gevraagd om als een kampioen te spelen, Eh…, dat geeft de ranglijst niet weer hoor meneer de coach!  Nee dat klopt maar de boodschap was ga lekker ballen en heb plezier want je merk dat de spelers langzaam wat meer vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen. We weten hoe Oegstgeest speelt en vooral op hun veld press hebben we de pressbreaker geoefend. Dus geen vuiltje aan de lucht denk je dan.

Nou na 4 minuten staat er een 8-0 stand voor Oegstgeest op het bord, Time-out. Wat hebben we besproken op de training passen (bounce) niet dribbelen en niet via de zijkant maar door het midden. En als we door de pressie heen komen spelen we vaak te gehaast en vrije lay-ups scoren we niet doordat het bord ontzettend de stug is. Als we dan na de time out de kritische punten toch verbeteren, kijken we na de 1e 10 minuten tegen een 24-7 achterstand aan.

Je merkt dat bijna iedereen op deze zondagochtend een schim is van de spelers die we de afgelopen 2 wedstrijden waren. Dat word dan een lange wedstrijd voor iedereen ! 2e kwart gaan we zone staan en zie je dat de tegenstander het dan even kwijt is, dat wij er dan maar 4 pnt ingooien is jammer maar de uitgespeelde kansen zijn goed te noemen maar Oegstgeest vecht voor elke bal en van uitboksen is op enkele gevallen, na geen sprake. 34-11 rust stand

In de kleedkamer even de punten op de spreekwoordelijk I gezet wat organisatie betreft.

De tweede helft is bij vlagen leuk, maar er worden nog teveel fundamentele fouten gemaakt, daar word dan op gewisseld, om de heren het dan maar op deze manier duidelijk te maken. 66-22 derde kwart stand.

Weer man to man spel in het vierde kwart, ondanks dat de zone goed staat maar de vele tegen punten komen door knullig bal verlies in de pressie over het hele veld van de tegenstander. Nu komen we vaker door de pressie heen en en lopen een aantal leuke vrije break kansen binnen. In een time out kort daarvoor aangegeven dat we onze doeltelling dan maar op het halen van 30 punten moeten toeleggen. Je merk dat er nu net als de zone hard word gewerkt in de man to man verdediging, we dwingen de tegenstander tot meerdere drives en schoten, maar in de omschakeling zijn we net te laat en niet schep genoeg en verliezen wederom de bal weer. We eindigen met een 86-33 stand, de latere doelstelling van 30 punten is gehaald maar een totale off day voor bijna het hele team, het lijkt erop of iedereen hoopt dat zijn team maatje de hete kastanjes uit het vuur haalt, maar zo werk het niet meer in de U18 competitie !

De positieve lichtpunten zijn de 22 punten die Dave en Martijn samen delen, waar Martijn vandaag 5/6 vrijeworpen schoot. Hopelijk laten de jongens volgende week in de thuis wedstrijd tegen Das uit Delft weer zien waar ze wel toe in staat zijn.

Martijn 11pnt (5/6ft), Dave 11 pnt (1/2ft), Beau 4 pnt (0/2),Koen 3 pnt (2/7), Tom & Jim 2 pnt