Heren 5 kansloos in Oegstgeest.

OEGSTGEEST- Op zondagmiddag stond de wedstrijd tegen Oegstgeest 3 op het programma. Een team met oudere spelers die de wedstrijd in Maassluis al met 32-52 in hun voordeel hadden beslist. Heren 5 miste nu echter een aantal belangrijke spelers.
Het bleek al direct een wedstrijd met weinig gescoorde punten te worden. De zoneverdediging van de Green Eagles zat goed dicht en de thuisploeg nam veel tijd om deze met veel passes te verschalken. Dit lukte in 9 minuten tijd slechts 2 keer plus 1 maal uit een vrije worp. Bij de Eagles waren er vandaag echter ook weinig spelers die de bal door de ring konden krijgen en daarom was er kort voor de eerste pauze een uitermate povere tussenstand van 5-4. Oegstgeest scoorde in de slotseconde nog een velddoelpunt en verdrievoudigde daarmee hun voorsprong (7-4)
In de 2e periode werd er meer gescoord. Dat wil zeggen in eerste instantie alleen door de thuisploeg. De tussenstand van 14-4 na 2 minuten was mede ontstaan omdat de Eagles ook vanaf de vrije worplijn de bal er niet inkregen. In het 2e deel ging het aanvallend ook voor de Eagles iets beter en er werd zelfs een verdwaalde driepunter ingegooid. Ruststand 20-13.
Na de pauze eenzelfde beeld. Een sportieve wedstrijd met weinig scores. Na 7 minuten slechts weer een 4-7 resultaat, dit keer in het voordeel van de bezoekers, met een 24-20 stand tot gevolg. Even leek er dus een kans voor het, incomplete Eaglesteam. De thuisploeg stelde echter met 6 punten op rij orde op zaken en de laatste 10 minuten braken aan met een 30-20 stand.
In de eerste minuten van dit laatste kwart bleven de Green Eagles in hun zoneverdediging en volharde de thuisploeg in aanvallen die soms wel een volle minuut duurde. Bij 37-24 werd het verschil wel erg groot en schakelde de Eagles over naar een man to man. Het snellere spel had niet het gewenste resultaat en de wedstrijd eindigde in 42-32. De uitslag had er in ieder geval iets anders uitgezien als de bezoekers wat beter hadden geschoten vanaf de vrije worplijn. Van de 13 toegekende vrije schoten verzilverde de heren 5 mannen er namelijk niet 1!
Stefan van Pelt kwam uiteindelijk als enige in de dubbele cijfers. Hij scoorde 12 punten.