Green Eagles dames 1 verliest ruim in Utrecht

UTRECHT – De dames van het landelijk spelende eerste team mochten op de zondagmiddag uit tegen Cangeroes Utrecht. Dit team was eerder tegen gespeeld en toen was het tot enkele minuten voor tijd een spannende wedstrijd. Helaas wel verloren. Vol goede hoop gingen de Eagles op deze wedstrijd af en het gevoel was er dat er iets te halen viel.

Het eerste kwart startte prima, met enkele mooie aanvallen kwamen de Eagles goed vrij en onder andere Fleur van Baalen liet zich gelijk goed zien. Het ging gelijk op in de eerste minuten. Helaas deed op dat moment een eerder gezien probleem van de Maassluise dames zich voor, de ballen gingen niet raak. Onder de borden kwamen mensen redelijk goed vrij maar werd er niet gescoord. Dat knaagt dan toch aan je als ploeg, want in plaats van een kleine voorsprong blijft het 15-10 voor Cangeroes na het eerste kwart. Vol goede moed startte de dames het tweede kwart, maar gedurende het kwart deden we de dames zichzelf iets tekort in de verdediging. Door wat slordige foutjes mochten de Utrechtse dames veel naar de vrijeworplijn waar vandaan ze bijna perfect dubbele cijfers noteerden in dit kwart. Daartegenover bleven de Eagles vol goede wil helaas te veel missen waardoor dit kwart veel te ruim 18-8 werd verloren. De ruststand: 18-33.

De tweede helft begonnen de Eagles goed, met enkele mooie aanvallen en vooral hard werk in de verdediging. Zo kwam Cangeroes de eerste minuten niet tot scoren. Helaas stelde de Eagles hier maar 2 punten tegenover en toen Cangeroes dan ook weer gingen scoren verloren de Maassluise dames helaas even het geloof. Er was wel even iets geknakt. Het vierde kwart gooiden de Eagles gelukkig weer een versnelling erbij en kwam er met redelijk spel en 21 punten in het laatste kwart  een einde aan de wedstrijd.

Helaas waren die 21 punten een groot deel van de totaal 50 punten van de dames, daar ga je zoals de basketbalvolgers weren geen wedstrijden mee winnen. De statistieken wezen ook uit dat er nog geen 1/3 van de kansen onder de borden werden benut, dan wordt het heel lastig. dat is dan toch de extra druk die bij zo een seizoen komt kijken, je verliest wat meer, er draait een hoop om dit dames team, en dan is alles echt anders als in het rayon. Maar als dit team die stap maakt en een goed percentage gaat halen onder de borden gaat het echt meer winnen. De opties zijn namelijk goed.

Daarmee gaf deze wedstrijd goed aan waar de pijnpunten liggen en kan er de komende drie weken goed getraind worden richting de volgende wedstrijd op 5 april (pas) thuis tegen Hoofddorp. Dan gaan deze dames een mooie pot basketbal voorschotelen aan het thuispubliek! Dus tot dan.