Jongens Under 18 drie kwarten goed

MAASSLUIS – De vorige uit wedstrijd tegen Das was een wedstrijd die we vooral tegen ons zelf speelden. Deze wedstrijd wilden we uit een ander vaatje tappen, en dat gebeurde. Achteraf denk ik vooral dat we de beste eerste helft van dit seizoen gespeeld hebben, de zone die we vanaf het begin speelde zat tot het derde kwart op een paar punten na goed dicht, de jongens van Das waren fysiek sterker en lieten dit op het veld vooral op het veld merken in de man to man acties merken. Ondanks dat was er goede dreiging naar de basket toe en kwamen veelal op de vrijeworp lijn te staan. We schoten in de eerste helft helaas maar 25% raak van de vrijworplijn, meestal ligt dit dubbel zo hoog. Een van de redenen dat er slecht geschoten werd was dat Das het behoorlijk fysiek speelde wat de jongens opbrak. Ondanks dat was er een 14-10 eerste kwart stand en de rust werd gehaald met een 26-20 voorsprong. Dat we de eerste helft voorstanden was voor de Eagles en Das denk ik een verassing, omdat we de uitwedstrijd dik verloren hadden.

Je merkte dat iedereen in het team alles gaf zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht, we hadden een nieuwe taktiek getraind maar die kwam eigenlijk niet goed uit de verf, waardoor we zonder eigenlijk te twijfelen onze 5 out speelden wat met vlagen goed lukte. Als team spelen we ook een pressie naar voren bij een aantal scores want dit willen we graag in ons arsenaal hebben, maar dat duurt wel een seizoen om dit goed onder de knie te krijgen.

In de pauze aangeven dat als we zeer geconcentreerd blijven spelen er nog een leuke wedstrijd in het verschiet kon liggen. De jongens bleven goed partij geven, al liepen de centers tegen veel fouten aan dus moesten die geregeld worden door gewisseld. Tot in de 7e minuut, toen kwam Das langszij met 34-35. Waar Das eigenlijk de gehele wedstrijd al veel verdedigende druk naar voren gaf werd dit nu behoorlijk geïntensiveerd door 1 extra man voor in hun press neer te zetten. Door 2 time outs te nemen wederom uitgelegd hoe de press breaker via screen uitgevoerd moet worden, of anders via de passing. Dat deze druk bij de jongens wel het een en ander teweeg bracht na al dat fysieke spel was wel duidelijk, diverse fouten passes en turnovers werd in het vierde kwart veel gegeven. Das rook bloed en met hun brede bank wisselde ze door om de druk hoog te houden. Toch komen de jonge adelaren geregeld door de press heen maar omdat ze kapot gespeeld zijn, worden makkelijk ogende kansen gemist, ook wederom op de vrijworp lijn lieten we veel punten liggen. In totaal mochten we 44 maal aanleggen en maar 11 maal werd er gescoord. De laatste minuten overgeschakeld op een man to man verdediging omdat Das heel makkelijk 3 punters ging schieten. Uiteindelijk moesten in de laatste minuten Jim en Daniel het veld verlaten, waar Koen al in de derde kwart tegen zijn 5e fouten opgelopen was.

Al met al was het een wedstrijd waar de jongens hebben laten zien dat ze hard kunnen werken en meer in hun mars hebben dan ze soms zelf denken Eind stand 56-76.

Scores; Jim 17 pnt (Ft 1/4),Martijn 11 pnt (Ft 4/11),Maikel 9 pnt (Ft 1/2), Beau 5 pnt (Ft 1/5), Thomas 4 pnt, Koen en Dave 3 pnt (Ft 1/4)(Ft 3/6), Daniel 2 pnt (Ft 0/7) en Yorel 2.