Heren 2 verliest van vijf man

MAASSLUIS – Divine beschikte slechts over 5 spelers terwijl de reserves van de Green Eagles 7 spelers ter beschikking hadden. In het veld was de verhouding echter wel gewoon 5 tegen 5 en Divine vond al snel haar ritme. Afstandschoten en fel verdedigen brachten de bezoekers op een 3-11 voorsprong waarmee men invaller coach Brandon al snel dwong tot het nemen van een time out. De woorden van Robert Brandon leken hun effect te hebben want de resterende 6 minuten van het 1e kwart werden door de gastheren met 21-12 gewonnen met een 24-23 periodestand tot gevolg.

In de 2e periode ging de wedstrijd weer gelijk op en vergat de thuisploeg door te drukken. In de 4e minuut had de Green Eagles aanvoerder een mooie steal en produceerde met shirtnummer 33 ook het 33e punt. De voorsprong van 33-29 was hiermee ook de grootste voorsprong die de Eagles namen want in de resterende tijd voor de rust was het Divine die een zwak spelende thuisploeg overliep tot een 39-47 ruststand.

Toch dachten de meeste toeschouwers dat de Eagles in de 2e helft orde op zaken zouden stellen omdat de 5 Divine mannen nu wel vermoeid zouden worden. Niets bleek minder waar. Weliswaar werd het gat iets kleiner (47-51), en werden enkele scheidsrechterlijke beslissingen in het nadeel van de thuisploeg overwonnen (55-61), maar het 4e kwart begon toch weer met een verschil van 8 punten (57-65).

Divine bleef in het laatste kwart fysiek sterk spelen en had goed grip op de zoneverdediging van de thuisploeg. Bij 67-81 met nog 4 minuten te gaan toverde coach Brandon nog 1 troefkaart uit de hoge hoed. Een neergezette zonepress bleek ineens succesvol te zijn. In 2 minuten tijd bracht veel balverlies aan de kant van de Rotterdammers de thuisploeg terug tot 79-83. Jammer dat een hardhandige actie op een doorgebroken Rik vd Vaart slechts met 2 vrije worpen werd bestraft omdat een opzettelijke fout hier op haar plaats was geweest. Nu werd het verschil slechts terug gebracht tot 80-83 en kreeg Divine de gelegenheid om de wedstrijd met 5 op 6 vanaf de vrije worplijn te beslissen. Eindstand 82-88.

Bij de Eagles werden de meeste punten gemaakt door Stefan Kraaijeveld (24), Stefan Satijn (22), Rik vd Vaart (18) en Sven v Sprang (11).