Heren 5 neemt revanche op Leiden 6

MAASSLUIS – Na de 48-39 nederlaag in Leiden waren de mannen van heren 5 gebrand op een overwinning. De Maassluise zoneverdediging overheerste de aanval van BS Leiden direct vanaf het begin. Het gebrek aan afstandschot brak Leiden op. Bij de thuisploeg vielen de schoten in de 1e periode wel. Snel was de voorsprong voor de Eaglesploeg opgelopen tot 13-5. Na het 1e kwart was de stand 17-10 en maar liefst 6 spelers van de Eagles hadden bijgedragen in de score.

In de 2e periode was heren 5 ook sterker. Leiden scoorde slecht 6 punten en dat was een succes voor de verdediging van de thuisploeg. De rust brak aan bij 27-16.

Na de pauze leken de Green Eagles het karwei af te maken. Snel werd de voorsprong uitgebreid tot 20 punten (37-17). Hierna was er een omslag. Voornamelijk als gevolg van een plotseling goed vallend driepuntschot van Leidse guardlijn was de stand aan het eind van het kwart 41-30.

Omdat de Eaglesploeg in de eerste 3 minuten van het laatste kwart niet scoorde begon Leiden er in te geloven. Ook zij hadden 3 minuten niet gescoord maar liepen in 2 minuten tijd in naar 41-35. Weer 2 minuten verder was het verschil nog maar 4 punten (43-39) en er stond nog een kleine 4 minuten op de klok. Richard Otto produceerde een nuttige score met bonus (46-39) en er ontstond een rommelige slotfase. Leiden scoorde 46-41 vanaf de vrije worplijn en stopte hierna steeds de klok. Bij 49-46 waren de Leidenaren op 1 schot genaderd maar vooral Richard Otto bleef in de slotfase koel vanaf de vrije worplijn.  Eindstand 54-48

De meeste punten kwamen van Richard Otto 17 en Floris Derksen 15. Tim Doesburg schoot van afstand ook 10 punten binnen.