Heren 2 kansloos in Nieuwegein

NIEUWEGEIN – Met Harry v Malsen en Elko v Oosten voor het eerst dit seizoen weer in de ploeg was heren 2 versterkt. Ruben Kraaijeveld, Rik vd Vaart en Sven v Sprang ontbraken weer t.o.v. de laatst gespeelde wedstrijd. De nu ontstane samenstelling bleek niet in evenwicht. Aan lange mannen geen gebrek maar daar omheen liepen te weinig spelers die op dreef waren.

Het begin was desastreus voor de Eagles. New stars kon in deze wedstrijd kampioen worden en begon fanatiek. Bij 13-0 leek het al snel een ‘walk over’ te worden. New Stars heeft echter de rare gewoonte om bij een voorsprong veel te gaan praten en dat speelde de Green Eagles iets in de kaart. Na een openingsscore van Elko v Oosten werd het verschil gedurende 10 minuten niet veel groter. Sterker nog, na een 18-7 periodestand werd verschil in het 2e kwart kleiner. Na 4 minuten was de stand 22-15. In de laatste 5 minuten kwamen de bezoekers er helaas niet meer aan te pas. Sommige Eagles ergerden zich aan de scheidsrechters en dit werkte wederkerig. Bij de rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld gezien de 43-19 stand.

Na de pauze bleef de wedstrijd onplezierig. Ondanks dat de overwinning de thuisploeg niet meer kon ontgaan bleven de gastheren veelvuldig babbelen en ook heren 2 liet zich niet onbetuigd. Mede hierdoor was het spel niet om aan te zien. Het resultaat van het 3e kwart (6-8) zegt genoeg over het niveau.

De laatste periode was nog slechts een formaliteit. Eindstand 70-37

Stefan Kraaijeveld kwam tot 15 punten. Elko v Oosten maakte bij zijn rentree 11 punten.