MU16 afgedroogd in Eindhoven

EINDHOVEN – Iets meer dan 5 minuten speelde mu16 een goede wedstrijd tegen titelkandidaat Almonte.  Een goed sluitende zoneverdediging zorgde er voor dat de thuisploeg slechts 2 punten kon scoren. De aanval van de combinatieploeg van Green Eagles en de Westland Stars moet het zelf niet hebben van een soepele aanval en kwam dus ook maar tot 5 punten. Tot op dit moment was de pressie verdediging van Almonte echter geen probleem. Toen Almonte echter 2 keer achtereen scoorde zag je het zelfvertrouwen van de Westlandse meiden smelten als sneeuw voor de zon. Mede door 5 gemiste vrije worpen werd het 1e kwart afgesloten met een 16-8 achterstand.

Het spel in de 2e periode was grotendeels slecht. Aanvallend was alleen Leila vd Beek met fysiek sterke acties naar het bord gevaarlijk maar na 3 minuten was het verschil nauwelijks groter geworden. Bij 23-14 plaatste Almonte maar liefst een 20-0 run. Coach Brugman had geen time outs meer en probeerde het met een man to man verdediging maar dit had, evenals de toegepaste wissels, geen resultaat. Bij rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld (45-14).

Na de pauze ging de wedstrijd, mede door 4 punten van Manon Brouwer weer enkele minuten gelijk op, maar ook nu was er bij 53-19 een run van Almonte. Ditmaal waren er 11 punten op rij voordat Josje Ruinard weer tegen kon scoren. Een 23-7 perioderesultaat bracht de stand met nog 10 minuten te gaan op 68-21

Met wederom een zoneverdediging werd het 4e kwart gestart. Na weer 8 punten op rij van de thuisploeg scoorde Manon Brouwer weer 2 maal maar de enige vraag was nog of Almonte de 100 punten zou halen. Dit gebeurde uiteindelijk niet. De eindstand werd bepaald op 92-27. Een slechte wedstrijd tegen een veel betere tegenstander was de conclusie na afloop. Leila vd Beek scoorde nog net een voldoende samen met Manon Brouwer die ook nog eens het leeuwendeel van de Starsscore op zich nam (10 punten) De rest van het team speelde ondermaats. As woensdag is er wederom een sterke tegenstander in Rotterdam Basketbal.