Nieuws

Peanuttoernooi zeer geslaagd!

DSCN4085WADDINXVEEN – Zaterdag 22 maart was het dan eindelijk zo ver. Na maanden trainen in het Under 8 team konden de jongste Eagles op het peanuttoernooi in Waddinxveen laten zien wat zij hadden geleerd. De kinderen keken hier al weken naar uit en ook trainster Anouk van der Kooij was benieuwd hoe de basketbaltalentjes het zouden doen.
Het 3 tegen 3 toernooi werd georganiseerd voor basketballertjes die nog geen competitie spelen. Maar liefst 22 teams ( van 3, 4 of 5 spelers) deden mee! Op het toernooi waren er verschillende poules gemaakt, voor Under 8 en Under 10. Green Eagles deed mee met een Under 8 team (Wouter, Thijs en Timo, coach Robin Wildeman) en twee Under 10 teams (Sanna, Elisa, Lars met coach Anouk & Tim, Jarno, Emre met coach Willeke Bruins).
In het speelschema werd duidelijk dat er nooit twee teams van ons tegelijk moesten spelen en zo konden alle kinderen ( en ouders die uiteraard allemaal waren meegekomen) elkaar aanmoedigen tijdens de wedstrijdjes.

Bij alledrie de teams werd er tijdens het basketballen gezien wat de kinderen afgelopen periode hebben geleerd. Verdedigers werden snel opgezocht, er werd door bijna iedereen gescoord en het allerbelangrijkste; er werd gelachen en basketbalplezier beleefd!!

Het toernooi kende geen winnaar, het basketbalplezier stond ( en staat) voorop! Wel werd er tijdens het toernooi een wedstrijd gehouden welk team de beste vrije worpen en lay-ups raak kon schieten. En daar stapten de Eagles naar voren! Timo, Wouter en Thijs waren als team de beste lay-ups lopers van alle Under 8-teams en kregen een beker voor deze knappe prestatie. Toen de vrije worp wedstrijd nog… En weer viel Green Eagles in de prijzen! Vol trots konden Emre, Jarno en Tim de beker ophalen voor de beste vrije worp schutters van de Under 10-teams (maar wat wil je met Willeke als coach)!

Moe maar voldaan gingen alle Eagles naar huis. Op naar de competitie volgend jaar!

Diverse foto’s van deze mooie dag zijn te vinden op de Facebook pagina. Klik op de foto of klik HIER om ze te bekijken.