Heren verliezen tweede wedstrijd op rij

UTRECHT – De Eagles speelden zaterdagmiddag de wedstrijd tegen Cangeroes in Utrecht. Thuis werd van deze tegenstander gewonnen na een foutenfestijn. De Eagles hadden het echter lastig tegen de lange mannen uit Utrecht. Ook deze wedstrijd hadden de Eagles het lastig. Het eerste kwart scoorden beide ploegen redelijk eenvoudig.  Dit betekent echter dat ook de verdediging van de Eagles niet scherp was. Dit bleek nog meer uit het tweede kwart. De Eagles werden op de fastbreak eruit gelopen door de lange mannen van Cangeroes. Met 12 punten van nummer 14 in 5 minuten liep Cangeroes uit naar 41-30. Een time out van gelegenheidscoach Richard Otto zorgde ervoor dat de Eagles wakker werden en kwamen met een 0-10 run terug tot 41-40. De verdediging stond goed alleen scoorde Cangeroes vier keer achtereen in de laatste seconde een driepunter waardoor Cangeroes met een 55-45 voorsprong ging rusten. De eerste paar minuten van de tweede helft bleef het gat rond de tien punten. Opnieuw kwamen de Eagles terug met een 0-10 run waardoor de Eagles de stand weer gelijk trokken en werd het laatste kwart begonnen met een gelijke 66-66 stand. In de derde minuut kwamen de Ealges voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd 72-69. Hierna plaatste Cangeroes in de vorm van nummer zes een 0-8 run waardoor de Eagles weer tegen een achterstand moesten opboxen. Met een 81-79 achterstand hadden de Eagles nog één aanval. Bijna balverlies zorgde ervoor dat de kostbare secondes verloren gingen waardoor er geen fatsoenlijke schotpoging meer gedaan kon worden. Zo eindigde de wedstrijd in een onnodige nederlaag. Als de intensiteit in de verdediging in de tweede helft de hele wedstrijd kan worden volgehouden dan hadden de Eagles met de overwinning naar huis gegaan. De Eagles moeten nu a.s. zaterdag van Rotterdam Zuid winnen om mee te mogen doen aan de play offs in de eerste klasse van het Rayon. Topscoorder in deze wedstrijd werd Rik van der Vaart met 18 punten.