MU16 kansloos bij kampioen

KATWIJK – In de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen waren de meiden van het samenwerkingsverband tussen Green Eagles en Westland Stars kansloos tegen de regerende kampioen van Nederland “Grasshoppers”.

Niet onder de indruk van de status van de thuisploeg, met verschillende internationals, speelde de basisopstelling met veel dreiging naar het bord. De thuisploeg had veel persoonlijke fouten nodig om de Stars te stoppen en bezoekers mochten daarom veel naar de vrije worplijn. Met een 50 % vrije worpscore en verder geen veldscores was de stand na 6 minuten toch 14-5. Grasshoppers was, zoals verwacht, vooral met het driepunterschot erg gevaarlijk. Tot 17-9 na 7 minuten speelden de meiden uit het Westland een goede partij. Weer met 2 driepunters (de thuisploeg schoot er 4 in de eerste 10 minuten) werd de periodestand op 25-11 gebracht.

In de 2e periode wisselden de Stars hun man to man verdediging naar een zone. Niet een voor de hand liggende maatregel tegen een goed schietende ploeg maar het pakte 8 minuten lang goed uit. Met nog 2 minuten op de klok voor de pauze was de stand 39-21 en was coach Brugman best tevreden. Een productieve laatste minuut van de thuisploeg, met weer 2 driepunters, deed de Starskoppies echter weer richter speelvloer gaan en er werd gerust met een 48-21 achterstand.

In het 3e kwart scoorde Eva Kerkhoven snel 2 keer en warempel moest de Grasshoppers coach vluchten in een time out. Uiteindelijk won Grasshoppers het 3e kwart toch nog met 18-12 maar de combinatieploeg speelde zeker niet slecht.

In de laatste 10 minuten werd de nummer 11 van de ranglijst overlopen door de kampioen. Grasshoppers scoorde 18 punten op rij voordat de Stars ook weer het netje vonden. Dit kwam oa. omdat de “Green Stars” alle vrije worpen onbenut lieten. Grasshoppers kon nog maar net van de 100 puntengrens worden afgehouden en de wedstrijd eindigde in 96-37. Jammer van het laatste kwart welk met 30-4 werd verloren. Eva Kerkhoven voerde haar ploeg, ook in de laatste wedstrijd, aanvallend aan met dit keer 15 punten. Grasshoppers schoot vandaag maar liefst 13 driepunters raak.