MU14 geeft Binnenland geen kans

‘S GRAVENZANDE – Vorige week nog stonden beide ploegen ook tegenover elkaar. Toen was er een twijfelachtig begin met een toch nog ruime 28-57 overwinning voor de combinatieploeg van de Westland Stars en de Green Eagles.

Dit keer begonnen de Stars vol overtuiging. Weliswaar moest de coach het team vocaal flink bijstaan om tot de juiste druk te komen maar toen het tempo er uiteindelijk in zat was de ploeg niet meer te stoppen. Na de 1e tien minuten was de tegenstander zelfs niet tot scoren gekomen en had de man to man pressie geleid tot een 20-0 stand.

Ook de half veld verdediging in de 2e periode bleef lang goed werken want de thuisploeg liep verder uit. Met 3 punten op rij van Jacky de Wit werd het zelfs 40-0. In de laatste minuten voor de pauze slaagde de sympathieke tegenstander uit Barendrecht er ook in om te scoren. Ruststand 43-4.

Na de pauze was er eenzelfde beeld alleen dit keer met meer punten van de bezoekers. Het 3e kwart kende een 20-2 resultaat en in de slotperiode kwam er een 18-6 uitslag. Totaal betekent dit een 81-12 overwinning voor de ploeg die zijn zinnen heeft gezet op het kampioenschap.

Manon Brouwer hielp haar leeftijdgenoten met 25 punten in 15 minuten. Randa Basheer scoorde er 15, Kaja v Zeijl 13.