Dames Green Eagles winnen verdedigend sterke wedstrijd

logo-fab-nlMAASSLUIS – Na een moeizaam tweede blok van vier wedstrijden waarin niet gewonnen werd was het goed dat er twee weekenden rust volgden. Even vertrouwen tanken en geloven in het proces waar de dames mee bezig zijn en daarbij hard werken aan de team verdediging en aanval. In die weken ontstond er dan ook weer steeds beter basketbal tijdens de trainingen, nu was het tijd om dit te laten zien in de wedstrijden.

Tegenstander was Hoofddorp, een team wat weinig wint maar ook een team wat de Eagles blijkbaar niet ligt. Er werd eerder van verloren voor de beker en daarna ook in de competitie. Twee maal stonden de Green Eagles de hele wedstrijd voor en twee keer werd deze toch verloren. Tijd om te laten zien wat de uitslagen hadden moeten zijn.

De wedstrijd begon sterk van Maassluise zijde. Terwijl het publiek nog aan het binnenkomen was (al mogen jullie best bij het voorstellen al komen ;-)) lieten de Eagles zien klaar te zijn voor deze wedstrijd. Er werd echt hard gewerkt in de verdediging en Hoofddorp kwam niet verder dan wat schoten onder druk. Daarentegen heeft het lang geduurd, maar de zone van Hoofddorp die de Eagles veel problemen heeft bezorgd, werd kapot gespeeld in een 8-0 run met een hoofdrol voor Suzanne van Driel die alles afmaakte.

De focus bleef op de verdediging liggen en ook de wissels vulden dit prima in. Daarbij liet Jolien van Baalen zich ook aanvallend gelden met mooie aanvallen naar het bord en een buzzer-beater driepunter. De hele eerste helft van de wedstrijd bleef verdedigend echt goed en Hoofddorp kwam er niet aan te pas. Met maar 12 punten en 36 punten van de Maassluise ploeg was de wedstrijd al bijna binnen. Mooi daarbij was dat het vrije worpen percentage naar een 70% steeg deze wedstrijd. Dus ook met fouten konden de Eagles niet af worden gestopt. Kortom, een prima eerste helft.

Begin tweede helft werd er niet alleen een goede start van het derde kwart gevraagd door coach Jeroen Derksen, maar een goede tweede helft zonder verslapping. Wederom pakten de dames dit goed op en met enkele goede scores en een strakke verdediging werd er in het derde kwart een stand van 59-25 bereikt. Enkele speelsters bij Hoofddorp besloten het iets viezer te spelen en de wedstrijd verloor wat aan goed en leuk basketbal. Daarbij leken ook de scheidsrechters het mooi genoeg te vinden en werden er wat rare calls de verkeerde kant op gegeven. Maar je mag niet klagen, zo gaat dat met deze standen wel vaker.

Een vooral verdedigend zeer goede wedstrijd maakt dat alle speelsters een compliment verdienen. Met beiden 16 punten waren Willeke en Suzanne (ook 12 rebounds en 3 blocks) topscoorders, Jolien volgde met 11, Roos met 9 punten en 9 rebounds, en Marloes voegde daar zelfs 11 rebounds aan toe gecombineerd met 6 punten. Zoals gezegd: Ook Renate (5 pt en 5 reb), Anouk (3 pt 3 reb), Fleur (6 pt en 6 reb) en Mirjam en Judith verdienen een compliment voor het verdedigende werk. Op naar de volgende game, zaterdag tegen Apollo, thuis om 1915. Tot dan.